Spillevent ble avlyst – nå tar utviklere til ordet

Spillevent ble avlyst – nå tar utviklere til ordet

For en liten stund tilbake skrev jeg om et spillevent for kvinnelige utviklere som ble avlyst pga trusler. Spilleventet het Gaming Ladies og meningen var at det skulle være en plass hvor kvinner i spillbransjen kunne møte likesinnede i trygge omgivelser. Slik gikk det jo så klart ikke fordi en gjeng med tullinger følte seg personlig fornærmet over å ikke bli inkludert.

King ikke helt konge

Arrangørsponsoren, King (som står bak Candy Crush) har i ettertid kommet med en uttalelse angående avlysinga av arrangementet.

«At King, we’re committed to fostering a culture of diversity and equality and have a number of initiatives in place to support this goal.In this instance, we agreed to host a ‘Gaming Ladies’ event at the King office in Barcelona and the event attracted a lot of interest, mainly positive but some people had negative feedback to the fact it was an all-women event.We have decided to put this event on hold for the moment for two reasons. Firstly, we want to consider the feedback we’ve received around the event and secondly, for the safety of our staff and people registered to attend.»

Hmmm, ok. Denne instansen virker jo som en gyllen mulighet for King til å «putta penga hvor kjeften er», som det heter på godt norsk. I stedet velger de å feige ut. Jeg skjønner veldig godt bekymringa for sikkerheten til ansatte og deltakere. Men ved å innrømme det offentlig gir King disse tastaturnissene makt, og bekreftelse på at oppførselen deres funker. Og det er en fryktelig dum retning å gå i. Men nok om det.

 

 

Kermit Drinking Tea

 

Et lite lyspunkt

Heldigvis er det ikke bare oss bartefranser her på Spillbart som blir opprørt over sånne hendelser, og hva de har å si for spillbransjen og spillmiljøet! Rami Ismail, blant andre, har tatt til ordet mot kanselleringen av spilleventet. Han har et par kloke ord å si om hvorfor det er en dårlig ide å kansellere. Rami Ismail er en av grunnleggerne av Vlambeer, et spillstudio kjent for Nuclear Throne, Super Crate Box og Serious Sam: The Random Encounter, og verktøysettene presskit() og distribute(). Rami reiser verden rundt og holder foredrag om spillutvikling og mangfold. Han har blant annet holdt foredrag på både PAX og GDC flere år på rad. Uansett, fyren hadde dette å si om Gaming Ladies-skandalen under GameLab i Barcelona:

«Special interest groups exist in the industry. We can learn from having open and honest discussions about shared issues. Groups like this exist for C++ developers or orchestral music. They can talk about issues in a safe space without the worry of harassment. That’s no different from an event like this for women.

I don’t care if you agree or disagree with them. What is important is that you show your support for events like these, to show people who are passionate about games, that our industry is welcoming and safe. Game development is affected by this. This is damaging. This news goes around the world. How professional is this industry if people can’t go to a meetup safely? That’s not the fault of the organizers. That’s the fault of the harassers.»

Videre poengterte han at spillere og spillutviklere ikke måtte forsvare trakassering (noen burde kanskje si det til en viss professor og gubbekompisene hans). De burde heller fokusere på å vise at spillutvikling er for alle, og støtte opp om utsatte spillutviklere.

Fornuftig fyr, han godeste Rami. Dessuten er han fryktelig morsom på Twitter.

Etter blant annet kanselleringen av Gaming Ladies, og trakasseringen av Anita Sarkeesian på VidCon, er det tydelig at vi trenger flere folk som Rami til å banke, noe som burde være sunn fornuft og vanlig folkeskikk, inn gjennom de tykke skallene til disse selvutnevnte «shitlords-ene». Da kan spillmiljøet kanskje bli et litt bedre sted for ALLE.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.