Sunlight: Sola… Husker du den?

En meget hvit person som stirrer mot en intens lyskilde og myser. Han ser etterhvert bort for å skåne øynene.

Det eneste jeg har sett av de vitamin-D-givende solstrålene de siste månedene har vært glimt over hustak og femten fattige minutter når den passerer vinduet i stua. Ikke bare fordi det har vært mørkt, men også fordi vi nok en gang har låst landet ned. Derfor passer det egentlig utmerket at Krillbite nå har sluppet vandresimulatoren Sunlight. Her skal du tre inn i en ukjent skog mens den bokstavelig talt forteller deg en historie. Hvert tre har sin egen stemme. Har du i tillegg hodetelefoner på får du et fantastisk inntrykk mens stemmene beveger seg rundt deg på turen din. 

Hele spillet er malt for hånd – i VR – via verktøyet Quill. Man får derfor inntrykket av å gå rundt i et maleri, og det gir en veldig behagelig følelse, ulikt mye annet jeg har prøvd. Samtidig spilles et av Tchaikovskys stykker, som interessant nok både for de med og uten bartegener er spilt inn i erkebispegården i Trondheim av Kammerkoret Aurum.

Et bilde av Kammerkoret Aurum som spiller inn koringen til spillets musikk.

Nå varer spillet bare i en snau halv time, så jeg vil ikke avsløre for mye utenom hovedkonseptet. Men jeg kan dele inntrykkene jeg fikk! Å vandre gjennom en solfylt skog som i et vannmaleri var rett og slett avslappende. Om jeg må sammenligne det med noe så er det kanskje som å rusle rundt i et dikt? Alt jeg vet er at jeg trengte det. Sårt. Når alt annet rundt oss er hektisk og kaotisk som bare faen er en liten oase som dette gull verdt.

Sunlight fortjener også skryt for at det ikke prøver å være mer enn det trenger. En halv time er som sagt forventet spilletid. Det er ingen puslespill å løse, man trenger ikke konsentrere seg for å få med seg plottet, ei heller gjenstander å samle. Alt man trenger gjøre er å sluntre hen og tilbake, plukke blomster og nyte atmosfæren. Stemmeskuespillerne gjør en fabelaktig jobb med å formidle historien – dog fortjener lydregissøren flere klapper på skulderen for å ha sydd fonien sammen uten at den har blitt helt kaka!

Om du synes du har behov for noe helt annet og har tretti minutter til overs kan jeg på det varmeste anbefale Sunlight. Det kan kjøpes både via Steam (som tar 30% av salgsprisen) og Itch.io (som tar 10%). Har du råd til én øl mindre i helga vil jeg be deg vurdere å støtte dette norske studioet.

Del den med venner og kjente!
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on email
Epost
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?

Velkommen til Spillbart — Hvor kvaliteten, hverken det tekniske rundt siden eller de anmeldelsene vi har publisert så langt, er så veldig høy.

Hovedmeny