Gears 5

Gears 5

Ai ai ai, for en travel måned september er! Control, Borderlands 3, Code Vein OG Untitled Goose Game. Men det som står på menyen akkurat nå er så klart Gears 5!

Gears 5 – kort fortalt

Gears 5 plukker opp tråden en stund etter Gears of War 4. Kait har blitt en vaskeekte COG og reiser Sera rundt for å rekruttere andre Outsiders til kampen mot The Swarm – som er Locustene gjenoppstått i ny og kjip drakt. Hvordan vites ikke helt sikker. I en Outsider-bosetning, hvor vi møter en gammel kjenning, skjer det noe muffens med Kait og ting begynner å rakne i sømmene.

Kait, Del, Jack i en ørken i Gears 5

Et mislykket evakueringsforsøk, og en lite gjennomtenkt avgjørelse av JD i Settlement 2, får katastrofale følger, folk blir sprengt i filler og vennskap blir satt på prøve. Noen måneder senere drar Kait og Del ut på roadtrip for å finne noen svar på Kaits merkelige mareritt, og finne ut av opphavet til den rare medaljongen hun fikk av moren sin.

Her åpnes spillet opp og The Coalition byr på en stor vinterverden (stor i GoW-forstand) som kan utforskes og sideoppdrag som kan utføres. The Coalition gir deg også en grunn til å ville utforske det snødekte landskapet. Om ikke det å farte rundt på en snøskiff og nyte den nydelige musikken til Ramin Djawadi er god nok grunn for deg, burde muligheten til å finne spesielle våpen og oppgraderinger til Jack være det. For ikke å snakke om samtalene mellom Del og Kait, som gir deg et lite innblikk i dynamikken dem i mellom, og forholdet deres til JD, nå som han har blitt en COG-nisse deluxe og kompis med verdens dølleste fyr, Fahz.

Fahz er en sånn fyr som lett kunne sagt at det å kaste en milkshake er en terrorhandling, og at man burde eskalere ved å ta på seg riot gear og åpne ild med maskingevær. You know the type.

gross gag GIF by Tacoma FD
gross gag GIF by Tacoma FD

Vår lille venn Jack <3

Hvem er Jack, spør du? Det er den flygende lille robotkaren som tidligere har hjulpet eventyrgjengen med å åpne låste dører og hacke datamaskiner. Han kan fortsatt hjelpe til med dette, men nå kan han så bidra med så sykt mye mer! Han kan hente våpen og ammo som ligger kinkig til, zappe, fryste og blende fiender som kommer for nærme, gjenopplive de som har fanget litt for mange kuler med trynet sitt *host jeg host* og avsløre skjulte fiender. Alle evnene hans kan oppgraderes, og han kan få helt nye skillz hvis du greier å finne dem.

Del og Jack i Gears 5.

Han er så himla nyttig at når han blir satt ut av spill — kanskje må han frakte en beholder med fosfor for eksempel — så blir kampene plutselig mye vanskeligere. Og kampene, hoooo boy kampene! Det er nesten så jeg har vurdert å begynne å røyke, bare sånn at jeg kan ta meg en blås etter at noen av kampene er over. Fy fader, de har virkelig greid å holde på intensiteten fra tidligere spill, og kanskje skrudd bryteren enda et par hakk opp.

war transformers GIF
war transformers GIF

Boomsticks and bullets galore

Mye av dette skyldes nye og mer eksplosive våpen, nye og jævligere fiender, som en flokk med flyvende, blodtørstige igler, og nye og mer creepy omgivelser. Liker du nedlagte laboratorier hvor gjenglemte eksperimenter plutselig hopper ut av glasstankene sine? Da er det bare å glede seg! Men hvis det første møtet ditt med en berserker er noe av det skumleste du har vært borti, er det faen meg bare å grue seg. Jeg trodde ikke det kunne bli stort verre men… enter The Matriarch. Fuuuuuuuuuuuuu

Shocked Asustad GIF by Rabbids
Shocked Asustad GIF by Rabbids

Med andre ord, jeg storkoser meg! Skulle jeg ønske at det å styre Kait ikke var så clunky? Jepp. Men samtidig er det grenser for hvor mye smidighet man kan forvente fra en tanks på to bein. Skulle jeg ønske at kontrollerne var litt mer responsive? Ja. Men blir jeg lett stressa og bare hamrer løs på alle knappene i intense situasjoner? Også ja. Kunne historien vært litt mindre forutsigbar til tider? Absolutt! Men den er interessant nok til at det fungerer. Og ærlig talt har vel aldri historien i Gears of War vært det store trekkplasteret. Det har alltid vært skytingen og actionen som har lokket. Og skytingen? Den sitter som et skudd!

Jeg gleder meg noe himla til å spille videre og teste ut de nye modusene. Det må nok vente litt, da, for nå er det dags for Borderlands 3!

P.S. I likhet med Rage 2 har vi også fyllespilt Gears 5, og det anbefales egentlig ikke, med mindre man har en greie for å brenne gjennom all ammoen sin og dø om og om igjen.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.