Hvordan spille det Koreanske spillet Lost Ark i vesten

Hvordan spille det Koreanske spillet Lost Ark i vesten

Lost Ark er et sørkoreansk spill laget av utviklerne Tripod Studio og Smilegate RGP. Kort fortalt er det Diablo som MMO. Problemet er at spillet kun er blitt lansert i Sør-Korea, Japan og Russland. Dette gjør at de av oss som sitter andre steder i verden ikke får spilt spillet offisielt. Det finnes dog måter å gjøre det på, og det skal jeg lære deg nå! Og best av alt, spillet er gratis å spille!

Advarsel!

Spillbart fraskriver seg alt ansvar om noe i denne guiden gjør at PCen din eksploderer, at du får virus, malware og andre ting eller at ting blir slettet, eller du blir hacket. Denne guiden er kun til informasjon, og du gjør alt dette på eget ansvar! Reglene rundt å forbigå sperrer som dette satt av utviklerne kan også gjøre at du blir bannlyst fra spillet.

Du har blitt advart!

1. ExitLag

ExtiLag er en VPN spesifikt for spill, og de sier at de kan fjerne lag du har i online spill ved å optimalisere rutingen informasjonen sendes mellom deg og spillserveren. Den kan også brukes til å åpne opp spill som er låst for spesifike regioner. I dette tilfellet skal vi bruke ExitLag til å lage konto, laste ned og spille Lost Ark!

Ikke gratis!

ExitLag koster penger, men de gir deg en tre dager gratis prøve. Perfekt til å teste Lost Ark!

 • Besøk nettsiden til ExitLag og lag en konto.
 • Last ned ExitLag-programmet og installer det (kan kreve en omstart av PCen din)
 • Logg inn i programmet og søk etter Lost Ark, og trykk «Apply Routes».

2. My.Games

For å kunne laste ned den russiske utgaven av Lost Ark må du skaffe deg My.Games Gamecenter. Det er her du laster ned klienten, logger inn og starter spillet fra. Tenk på det som en russisk utgave av Steam.

 • Last ned My.Games Gamecenter
 • Lag en konto.
  • Her må du enten bruke Twitter, Facebook, Twitch, Google, eller epostadressen din.
  • Om du ikke ønsker å bruke din personlige epostadresse kan du lage en ny konto kun for Lost Ark ved å bruke for eksempel Gmail, Hotmail, Outlook, Yahoo etc.
  • Om språket er på Russisk kan du skifte språk øverst til høyre på nettsiden.

3. Lost Ark

Free 2 Play

Lost Ark er F2P (på godt og ondt)! Jeg har ikke brukt en krone og kommer ikke til å gjøre det før den vestlige versjonen evt. kommer ut. Jeg vet ikke helt hvordan det fungerer med tanke på at spillet krever at du er i Russland, så kjøp gjør du helt på eget ansvar.

Nå er det på tide å laste ned selve spillet.

 • Besøk nettsiden: https://la.mail.ru/
 • Siden er på russisk!
  • Om du har Chrome kan du oversette nettsiden gjennom nettleseren, du kan også åpne siden gjennom Google Translate for å se hva som står der (om du ikke kan russisk da).
 • Du skal derimot trykke på lenken øverst til høyre, der det står «Войти или Зарегистрироваться»
 • Om du har registrert og logget deg inn på My.Games nettsiden, vil du i en popup bli spurt om å dele denne informasjonen for å logge inn. Trykk på den gule knappen
 • Når du nå er innlogget kan du trykke på teksten «Скачать игру» på nettsiden (den røde knappen rett under teksten øverst til høyre). Dette åpner My.Games Gamecenter og starter nedlastningen av spillet.
 • Når spillet er lastet ned, start spillet en gang, og lukk det igjen.

4. Oversettelsen

Siden du nå laster ned den russiske utgaven av spillet, vil alt i spillet være på russisk! Derfor må du gå gjennom et steg til før du kan begynne å spille.

Viktig!

Det er viktig at spillet ikke kjører når du gjør denne delen av guiden.

 • Besøk denne nettsiden.
 • Scroll ned til seksjonen «Download English Patch for Russian Client»
 • Last ned den nyeste versjonen av patchen.
 • Pakk ut patchen et sted på PCen din
 • Start filen LaoTranslation.exe
 • Du blir møtt med dette vakre UIet…
 • Den skal finne spillmappen automatisk, men det kan hende du må lete frem mappen selv.
 • Om du fortsatt har ExitLag oppe, så behøver du bare å trykke på «Russia» øverst og så «English» rett under .
 • Den begynner nå å patche filene (dette kan ta litt tid).
 • Når det står «Applying patch…success!» er du klar til å starte spillet!
 • IKKE LUKK DETTE PROGRAMMET SÅ LENGE DU SPILLER SPILLET!

5. SPILL SPILL SPILL!

Husk!

Hver gang du starter spillet må du sørge for at ExitLag kjører og er oppkoblet med Lost Ark, samt gjøre steg 4 av denne guiden. Det vil si at du må starte LaoTranslation.exe, trykke «Russia» så «English» og patche.

Da er du klar til å spille, så gå tilbake til My.Games Gamecenter og trykk «Play». Om du har gjort alt riktig vil du nå få muligheten til å lage en karakter å ta del i et helt fantastisk Diablo MMO fra Sør-Korea!

Ofte stilte spørsmål

Hva er det verste som kan skje ved å gjøre dette?

Alt på PCen din blir slettet. Du får virus (ikke Corona. Tror vi). Du blir hacket av Russiske agenter etc. etc. etc. Som med alt man gjør som ikke er offisielt så kan gale ting skje. Det er risikoen du må velge å ta eller ikke.

Hvorfor tar guiden for seg den russiske utgaven og ikke den sørkoreanske eller japanske?

I Sør-Korea kreves det et personnummer for å spille online spill. Du er ikke sørkoreansk statsborger, for da hadde du nok bare spilt spillet direkte.. Den Japanske utgaven er mulig, men mye mye verre å få lasta ned av en eller annen merkelig grunn. De er litt hardere på å blokkere VPN-tilbydere. OM du klarer å få den japanske klienten, kan du derimot bytte stemene i den russiske utgaven med den japanske. Dette krever dog at *hver* gang de oppdaterer spillet, så må du skifte ut filen manuelt.

Jeg patchet, men mye av spillet er jo fortsatt på russisk!

Siden patchen kun oversetter tekst, ikke bilder, så vil alt av bilder og grafiske tekstgreier (som for eksempel når du går opp i nivå) fortsatt være på russisk.

Jeg fulgte guiden, men jeg får det ikke til!

Did you though? Prøver igjen. Om det fortsatt ikke fungerer kan det godt hende jeg har glemt noe, send oss en melding på Twitter så skal vi svare deg.

Engelsk utgave når?

Amazon Games har inngått ett samarbeid med Smilegate RPG! Har vi flaks kommer Lost Ark til vesten i 2021/2022! Vi kan i hvert fall håpe at det kommer hit!

Bilder brukt i guiden

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.