Alle mennesker er like (men noen er mer like enn andre)

Alle mennesker er like (men noen er mer like enn andre)

All animals are equal, 

but some animals are more equal than others

Dette er kanskje et av de mest ikoniske sitatene fra litteraturverdenen, og stammer så klart fra «Animal Farm». Boka ble skrevet av George Orwell og kom ut i 1945. Den handler om en gjeng med gårdsdyr, ledet an av griser, som fordriver menneskene fra gården de bor på, og tar over. De døper om gården til Animal Farm og lever i en dyreutopi. Problemet med utopier er at de ikke varer spesielt lenge. Og i Animal Farm tar det ikke lang tid før noen dyr (grisene) anser seg som bedre enn de andre dyrene, og gir seg selv mer makt og mer fordeler. Dette ender så klart i et brutalt diktatur, hvor alle som er i opposisjon, eller mistenkes for å være i opposisjon mot tyranniet blir drept.

Orwell skrev Animal Farm som en allegori og en satire på den russiske revolusjonen i 1917, og på Stalins styre i etterkant.

Er ikke dette en spillside, a’?

Hvorfor i all verden skriver jeg om en hauggammel bok på Spillbart, tenker du kanskje nå? Greia er den at i går ble det annonsert at noen skal lage et spill av Animal Farm!

Det er litt uklart hvem disse «noen» er foreløpig. Alt vi vet er at det visstnok er en gjeng med spillindustriveteraner i verdensklasse (litt av en munnfull). Disse anonyme spillutviklerne har dette å si om hvorfor de velger å lage et spill av nettopp Animal Farm, og hvorfor nå:

We live in turbulent times where established democracies are coming under attack from all sides. Animal Farm is a literary classic whose original message is more relevant than ever before. We will adapt this story for a new audience on a new medium whilst keeping true to George Orwell’s vision. Whilst we all thought that the world was making real social progress, we actually fell asleep and failed to notice dark corporate and political powers silencing all dissent. We are dedicated to maintaining an independent creative process; responsible only to George Orwell’s work and to our audience.

Hells fucking yeah! Vi i Spillbart er *noe* samfunnsengasjerte så dette er et spill etter vårt hjerte. Jeg kommer til å følge nøye med på AnimalFarmGame fremover, og gleder meg veldig til å se hva de får til!

 

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.