Sonic the Hedgehog 2

Sonic the Hedgehog 2

Det er på tide å gå knoke-dypt i denne feil-titulerte filmen! Dere er herved advart om en hel bråta spoilere. Sonic the Hedgehog 2, eller “2 Eggman 2 Furious” som den egentlig het frem til studioet endret navn på filmen. Om det var på grunn av feighet eller rett og slett hovmod vites ikke. Vi har heller ikke lov til å påstå om det er det ene eller andre på grunn av journalistisk integritet.

Uansett. “Eggman Does Dallas” er oppfølgeren til filmen som viste at cybermobbing ikke bare funker, men er et svært effektivt virkemiddel. I Eggman the Movie ender skurken Sonic opp med å forvise Dr. Robotnik til en sopplanet. Det er her vi finner han mens han fortvilet forsøker å komme seg hjem til kjæresten sin, Agent Stone. Dette klarer han akkurat idet Fisty McGee and the disposable-never-to-be-mentioned-again-henchmen-three entrer scenen. Egg-daddy klarer dog med hjelp av noen smarte feller å kvitte seg med de uten at Fistmaster leer et øyelokk. Seriøst. Fisty sin hele shtick er at han er den siste gjenlevende Enchiladaen (eller maurpiggsvin som vi kaller det på norsk) og de medhjelperne er kledd i Echidna-rustninger. Hvem var de? Var de Eunuchs? Hvis ja, burde ikke Fistopoulis blitt mer berørt?

Fisting together, friends forever

Jaja, Fistbump og Eggman den heroiske bestemmer seg for å slå seg sammen i jakten på Sonic. Det blå pinnsvinet er opptatt med å leke vigilante i storbyen forøvrig. Dette går som forventet lukt til helvete. Biler tvinges av veien og eiendommer ødelegges under den skjødesløse jakten på et par bankranere. Kun tilfeldigheter gjør at uskyldige liv ikke går tapt. Spesielt skjerpende er leflingen med eksplosiver, da den blå trusselen kaster både bombene og forsiktighet ut den billedlige og bokstavelige vindusruta. Overraskende nok dør ingen av denne skjødesløsheten!

Etter dette løper det seg på med shenanigans. Sonic får være hjemme alene mens de andre menneskene vi ikke bryr oss om fucker avgårde til et bryllups-subplot som ikke kunne vært mer stiftet på. Det virker som at regissøren er på nippet til å skjønne at ytterst få bryr seg om karakterer skrevet eksklusivt for filmen. Dessverre tar vi en svipptur tilbake innom bryllupet to tredjedeler utti filmen men la gå. Du kommer til å skjønne min irritasjon når du kommer dit, for alt av momentum i filmen stopper palt. Men mellom denne sandwichen av elendighet skjer det en del bra. Ja, 2 Eggman 2 Furious er hovedsakelig en barnefilm men de har klart å skvist inn litt gøyale greier også. En dansekamp i Sibir (usympatisk som det kan være i disse dager) er mitt favoritt-øyeblikk for eksempel. 

Ære være Carrey

Det er en grunn til at jeg drar frem Eggman så mye. Jim Carrey bærer hele filmen på sine skuldre. Selv om vitsene kan bli litt kleine til tider er det verd det bare for å se han skinke det opp til den store gullmedalje. Spillet mellom han og Idris Elba (som Fistotheles) er også imponerende bra. Det virker som at de har skikkelig god kjemi til tross for at Fisto the Destroyer bare er CGI og smoulder.

Vi blir etter hvert belønnet med noen skikkelig enorme scener mot filmens slutt. De er såklart hundre prosent tåpelige men vi ser ikke akkurat på en Ridley Martin S. Scorcese-film her. Alt i alt helt okay underholdning, med en fin liten etter-rulleteksten-scene som er verd å få med seg.

Keep on being hormy my egg-stans!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.