Mortal Wombat

Mortal Wombat

Ozploitation på den beste måten

La én ting være klinkende klart fra starten. Kano er stjernen i den nye Mortal Kombat-filmen! Jeg har sett den nye hyllesten til 90-tallets blodigste slåssespillserie, og jeg er mildt sagt imponert. Ikke fordi filmen nødvendigvis er *bra*, men fordi den er gøy! Mortal Kombat har på første forsøk klart det samtlige DC-filmer har slitt med siden de forlot brystvorte-Batman: avbilde et grimdark univers uten at det blir kleint og kjipt. Hvordan, lurer du? Ved å ikke ta seg selv seriøst. Mortal Kombat gjør narr av seg selv ved nesten hver eneste anledning, og jeg elsker det.

Siden ikke spillene en gang klarer å holde styr på plottet sitt får vi nok en variant i filmen. Hovedpunktene er dog de samme: Outworld prøver å ta over Earthrealm. Raiden er her for å forsvare oss men må av en eller annen grunn kjøre en hands-off approach. Goro har fire armer. Du vet, standard Mortal Kombat-greier. Denne gangen dog, følger vi en nykomling. Cole Young er en MMA-fighter som prøver å slå gjennom i ringen. Det han ikke vet er at han også er i slekt med Scorpion (egennavn, han er ikke halvt skorpion. Det hadde vært jævlig kult tho!). Han har også et sært fødselsmerke. Eller, det er egentlig et arr, men filmer har for vane å kalle alle rare merker fødselsmerker selv om det er KLART OG TYDELIG AT DET IKKE ER DET!

En bildesammenligning av Kano fra de gamle Mortal Kombat-filmene, og Kano fra 2021-utgaven.

Kremt… Tilbake til saken


Cole liker å slåss, men han er ikke særlig flink til det. Likt Rocky består slåssestilen hans av å slå ansiktet sitt inn i motstanderens never og satse på at vedkommende får såpass mye medynk at de mister kamplysten. Men en dag dukker en skummel jævel opp for å drepe Cole. Heldigvis er pre-cybork Jax i nærheten! For han har lett etter folk med sånne tidligere nevnte fødselsmerker. Han kan fortelle at SkumleJævel er ute etter å drepe de med disse merkene, og hjelper Cole med å unnslippe det kalde grepet til SkumleJævel.

Som du sikkert har skjønt, er SkumleJævel egentlig SubZero. Han er ute på oppdrag fra Shao Kan for å sikre at Outworld tar seieren i den neste Mortal Kombat-turneringen. Klassisk underhåndthet der, men hva kan man forvente av noen hvis hobby involverer å suge sjeler?

Etter hvert ender Cole opp i garasjen til Sonja Blade, hvor hun holder filmens store stjerne til fange. Kano er tvers gjennom en perfekt australsk stereotype. Høylytt, bannende, frekk, men alt gjort med glimt i øyet og fullt hjerte. Vel, sånn bortsett fra at han er helt jævlig som person da. Humoren hans er, for min del, spot on. Han er akkurat det filmen trenger, og leveransen til Josh Lawson er perfekt. Når hele resten av universet svelger whateverthefuck som skjer med firearmede drittroll og frisbee-hatt-shaolin-munker rått, står Kano på sidelinjen og spør “the fuck?”. 

Google-søkeresultater fra "kano the fuck". Samtidige er fra pornosider i forskjellige formater.
Jeg klarte ikke finne et bilde av Kano som sa «the fuck?» så jeg tenkte at jeg kunne google etter det. Egg on my face!

Batman? More like feelsbadman!

Bare se for deg hvor mye bedre The Dark Knight Rises, for eksempel, hadde vært om en karakter adresserte den komiske stemmen til Bane og Batman? (Den beste Batman-filmen i nyere tid er forresten Lego Batman, fordi den tør å gjøre narr av hvor jævlig seriøst Batman tar seg selv.) Dette løfter Mortal Kombat fra en middelmådig actionfilm med jævlig bra slåssescener og fine nikk til spillene den er basert på, til en bra og morsom actionfilm med jævlig bra slåssescener og fine nikk til spillene den er basert på.

Jeg mener, på ett tidspunkt sier Kano rett ut “Kano wins!” – og han får det til å funke! Det er faenmeg brilliant. Vi får se klassiske baner fra spillene, og filmmusikken har et leitmotif fra den klassiske temasangen. 

Dette er en film du bør få med deg, selv om du ikke er Mortal Kombat-fan. Vær obs på at den inneholder noen ganske blodige scener, men det er så overdrevet at man aldri kommer innpå “torture porn”-territoriet. Se om du kan få tak i den på Blu-Ray dog, for det er mange raske og detaljerte effekter som resulterer i artefakter om du streamer den.

En animert gif av Kano som sier til Sonja:
"Uh, ya gotta pen? You wanna write this down?"
Så roper han:
"GET FUCKED!"
NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.