The Game Awards 2021

The Game Awards 2021

På torsdag gikk den gjeve prisutdelingen The Game Awards av stabelen. Priser ble delt ut i fleng til årets utgivelser. Hvem stakk av med den gjeveste? Og var det noen store overraskelser?

Det kom nok som en liten overraskelse for mange at det var It Takes Two fra Hazelight Studio som stakk av med den aller gjevest prisen, nemlig Game of the Year. Det danket dermed ut tungvektere som Resident Evil Village, Ratchet & Clank: Rift Apart og Deathloop. It Takes Two stakk også av med pris for beste familiespill og beste multiplayer-spill. Imponerende premiedryss til studioet som ga oss A Way Out og Brothers: A Tale of Two Sons. Vi i Spillbart gleder oss enormt til å se hva Josef Fares og Hazelight finner på neste gang!

Ellers er det verdt å nevne at Life is Strange: True Colors stakk av med prisen for Games for Impact – tankevekkende spill med samfunnskritiske undertoner eller tema. Sjefredaktøren selv er på kapittel tre av LiS og har allerede grint flere ganger, så den prisen er vel fortjent. I tillegg ble Kena: Bridge of Spirits – et spill Suzy og Odd har storkost seg med – kåret til vinner av årets debutspill og årets indiespill.

Vi i redaksjonen er dog noe skuffet over at musikkopplevelsen The Artful Escape ikke vant en eneste jævla pris. Hva faen? DET ER ALTSÅ FOR DÅRLIG!!

Men det er greit det, vi får bare ha vår egen GOTY-kåring med blackjack og muskelmenn i crop tops og short shorts!

Eh anywho, prisutdelingen er jo egentlig ikke det mest spennende med Game Awards-showet. Grunnen til at vi ser på er jo for å få med oss alle de nye spillene som blir kunngjort! Og få høre juicy detaljer om allerede kunngjorte spill. I så måte skuffet The Game Awards 2021 overhodet ikke!

Kunngjøringer

Star Wars: Eclipse

Star Wars: Eclipse er et action-eventyrspill fra Quantic Dream med et åpent narrativ med en rekke valg og forgreininger. Du kan spille som forskjellige karakterer og det ser ut til å foregå i The Outer Rim under Høyrepublikkens æra.

Odd: Jeg ble utrolig hyped av å se trommesekvensen. Det kom som et lite sjokk å høre at det er teamet til Cavid Dage som skal mekke dette Star Wars-spillet. Men de sier at dette skal være et action-adventure type spill (som Fallen Order?) og da er det lov å håpe at dette ikke blir “Kamino: Become clone trooper”.

Suzanne: Altså, traileren ser dritkult ut. De trommemenna gjør det skikkelig atmosfærisk og de forskjellige byene og miljøene vi får se ser jævlig bra ut. Men, at det er Quantic Dream som står bak gjør meg MEGET skeptisk. Hvis det blir like clunky, pretensiøst og moralsk svart/hvitt som Detroit: Become Human kommer jeg til å grine. Forhåpentligvis blir det spillbart (høhø) og nyansert i både valg og forgreininger for only Sith deal in absolutes.

Slitterhead

Slitterhead er det nye spillet til Bokeh Game Studio, startet av ingen ringere enn Keiichiro Toyama – mannen bak Silent Hill. Det foregår i Japan hvor deler av befolkningen har blitt infisert av en slags parasitt som gjør dem om til fryktinngytende monstre. Om dette er et rent skrekkspill eller et action-spill med skrekkelementer gjenstår å se. Men vi vet at Akira Yamaoka skal stå for lydsporet, så forvent en del skumle bangers der, altså.

Odd: Først og fremst. ETT NYTT SPILL FRA KEIICHIRO TOYAMA!!!Mannen bak Silent Hill og Gravity Rush! Dette har jeg troa på, og etter jeg fant ut hvem som skal lage det ga det mening hvor utrolig mye ubehag jeg opplevde ved å se på traileren. Keiichiro er en mester i kunsten å balansere i the uncanny valley. Det er dermed ingen grunn til å tro at dette ikke blir noe annet enn fantastisk creepy og jævlig. At selveste Akira Yamaoka skal stå for musikken gjør at jeg tror vi allerede har en vinner av neste års “Beste lydspor i spill”.

Suzanne: Vet du hva? NEI TAKK. Jeg kommer serr ikke til å spille dette, jeg er for føkkings lettskremt. Hvis det blir et mer action-orientert spill og jeg kan prepre løs med kuler, så oppgraderer jeg dette til Kanskje, Hvis ikke blir det å se på mens Odd spiller, godt gjemt bak en pute hvis det blir for skummelt.

Nightingale

Nightingale er det første spillet til InFlexion Games, et studio grunnlagt av Bioware-veteranen Aaryn Flynn. Det er et mekke- og overlevelsesspill hvor man kan samarbeide med andre i en delt verden, eller kuke rundt på egenhånd. Settingen beskrives av utviklerne som «gaslamp fantasy», og premisset er at folk har blitt strandet i forskjellige magiske riker etter at et portalnettverk har kollapset.

Odd: Viktoriansk attire? Check. Uutalelige horrormonstre? Check. FPS + Basebygging? Check! Jeg trenger egentlig ikke så mye mer enn det for å bli hyped. Må inrømme at jeg er spent på hvordan det blir å spille da.

Suzanne: At det er Aaryn Flynn som står bak gjør meg automatisk ganske hyped! At det ser jævlig stilig og spennende ut er jo bare en bonus. Jeg gleder meg noe sabla til å kle meg opp i et snazzy antrekk, bygge baser og bekjempe monstre med beste-gørlsa (eller Odd og Kim, da).

Alan Wake 2

Ja, hva trenger man å si her da? Det er Remedy. Det er Alan Wake. Hva mer trenger du å vite? Å ja, det blir et rent overlevelsesskrekkspill.

Odd: Wakey wakey, horror and bakery. Alan Wake tar et skritt til mot skrekk-universet med det nye spillet sitt. At dette blir fullstendig survival horror istedenfor action horror er derfor skikkelig fett. Det er også alltid en bra ting med mer Remedy-spill, forsåvidt. (Som en strøtanke var det fryktelig mange skrekkspill på menyen til The Game Awards i år, ikke at jeg klager.

Vi har dog sviktet litt, for hverken jeg eller Suzanne har spilt Alan Wake 1. Dette har vi heldigvis nesten et helt år på å fikse! (Spør oss gjerne om vi har somlet oss til dette sånn ca når det blir sommer igjen.)

Suzanne: Dette er straight up løgn fra Odd. Jeg har spilt begynnelsen til Alan Wake 1 og så lagt det fra meg fordi det ble for skummelt. Jeg har også skreket/spilt meg gjennom Alan Wake-utvidelsen til Control, så det så.

Men jeg skal definitivt prøve meg på dette fordi Remedy lager himla bra spill. Kommer ikke til å spille det aleine eller når det er mørkt ute, da.

Warhammer 40K: Space Marine II

Etter 10 lange år er det snart endelig dags for å klatre inn i en gigantisk rustning og fyre opp motorsagsverdet, for nå skal Tyrranids meies ned for fote! Utvikles av Saber Interactive og kommer til en PC, PS5 eller Xbox Series X nær deg om X antall dager.

Odd: Adeptus Astartes! Vi får et gjensyn med de barskeste av de barske i grimdark-universet. Romfacistene er tilbake, og om det blir like bra som det forrige spillet med Ultramarines-kohorten får vi noe skikkelig gøy å se frem til. Motorsagsverd, bolter-pistoler som skyter knyttneve-store kuler, og masse blod og gørr!

Suzanne: Jeg har serr 0 forhold til Warhammer 40K. Jeg vet at Space Marines hater heretics men liker Purges? Idk. Traileren ser i hvert fall himla kul ut, og jeg har definitivt en svakhet for gretne gamle gubber i store rustninger med motorsag der en motorsag virkelig ikke hører hjemme. Veldig hyped på dette, ser kaotisk ut som faen.

The Expanse: A Telltale Series

Et Telltale-spill basert på TV-serien The Expanse, du skjønner greia. Du spiller som XO Camina Drummer og må navigere et mytteri ombord på Artemis. En liten godbit for de som trenger mer Expanse etter at både bokserien og TV-serien avsluttes i år.

Odd: BELTALOWDA! JA BOSSMANG!

Suzanne: BELTAAALOWDAAAA! Jeg har et megacrush på Camina Drummer, hun er så jævlig badass, og er generelt jævlig stor fan av The Expanse så dette spillet havner HØYT på lista, for å sirre sånn.

Somerville

Somerville, som teknisk sett har blitt kunngjort tidligere, er et scifi-eventyrspill fra Jumpship, et studio bestående av tidligere Playdead-utviklere (Limbo, Inside). Spillet følger en familie på fire i tiden etter en verdensomspennende katastrofe (eller invasjon?). Det kommer etter sigende ut neste år.

Odd: Et vakkert spill! Jeg får “vibber” i bøtter og spann av traileren. Tror jeg må ta en nærmere titt – gøy å se indiespill bli avduket på The Game Awards òg!

Suzanne: Atmosfærisk, mystisk og spennende visuell stil? COUNT ME IN!

Det blir spennende å se tilbake på denne lista om et år eller to, og se om antagelsene og hypen vår stemmer eller ikke. Det gjør nemlig litt vondt nå å se tilbake på hypen vår etter E3 2019.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.