The Artful Escape

The Artful Escape

Jeg har dratt på et magisk musikaleventyr i regi av Beethoven & Dinosaur, og hjulpet en ung folkemusikant med å finne sin sanne identitet i The Artful Escape. Ikke verst, eller hva?

Musikaleventyret The Artful Escape er et plattformspill utviklet av Beethoven & Dinosaur og er utgitt av Annapurna Interactive. Folkemusikanten heter Francis Vendetti – en ung gutt som lever i skyggen av sin Bob Dylan-lignende onkel. Han elsker å lage musikk, men føler at alle folka i byen han bor i forventer at han skal følge i sin megapopulære onkels fotspor. Egentlig vil han bare lage spinnville gitarriff og syrete romoperaer.

Ut på tur

Kvelden før Francis skal opptre på den store Vendetti-festivalen, blir han kidnappet av en intergalaktisk artist kalt Lightman, som er kaptein på skipet The Cosmic Lung. Lightman skal holde et spektakulært show, men oppvarmingsbandet har meldt avbud og nå er han desperat. Så han låner med seg Francis og sender han rundt til forskjellige scener i galaksen for å opptre. Opptredenene blir livestreamet direkte til The Cosmic Lung til passasjerenes glede og fornøyelse. I løpet av turneen får Francis mulighet til å utforske og oppdage hvem han er som artist og hva det er han vil med musikken sin.

Chill som faen

Den musikalske oppdagelsesferden Francis drar på i The Artful Escape er seriøst noe av det fineste og mest avslappende jeg har vært med på i et spill. Den starter i en liten landsby tatt rett ut av en Wes Anderson-film. Avsluttes i ren Eurovision Song Contest-stil i rommet. På veien tar man en liten svipptur innom Pink Floyd-territorium. Musikken er helt fantastisk nydelig! Omgivelsene og figurene er dritstilige! Og måten man spiller på er bare så himla digg! Man løper og hopper seg gjennom de forskjellige brettene mens man spiller i vei på gitaren sin. Musikken Francis lager får omverdenen til å lyse opp og blomstre (litt a la Concrete Genie).

Det er ingen slåssing, ikke noe tidspress og «bosskampene» går ut på å skape harmoniske symfonier med de mest musikalske vesenene i verdensrommet. Men dette betyr ikke at The Artful Escape er helt uten utfordringer! Korttidshukommelsen (eller mangel på sådan) får sannelig kjørt seg i bosskampene, hvor man må huske forskjellige akkordkombinasjoner. Tre gikk fint for meg, alt over det sleit jeg noe inni granskauen med. Men nå er jeg jo tross alt halvveis til 70, da…

Stilikonet Apollo Creed

Spillet skal ha masse kudos for en himla kul character creator hvor man skaper artist-identiteten sin. Her kan man leke seg med alskens antrekk, frisyrer, tilbehør og sminke. Den lar deg være så feminin, maskulin eller androgyn du måtte ønske og du kan i bunn og grunn mekke alt fra Lemmy til Ziggy Stardust. Jeg valgte å la meg inspirere av Apollo Creed fra Rocky III. Kjørte så klart på med short shorts, crop top og knestrømper – tres hot! Dette er så klart ikke heeelt tilfeldig … Carl Weathers har nemlig stemmen til Lightman! Også på stemmelaget finner vi blant andre Lena Headey, Jason Schwartzman og Mark Strong.

The Artful Escape er en herlig liten perle. Det er også kanskje ett av årets visuelt stiligste spill. Jeg kan anbefale det på det varmeste til alle som bare trenger et spill å chille med etter en lang dag. Eller som er nysgjerrige på hva resultatet hadde blitt om Douglas Adams og Pink Floyd hadde bestemt seg for å lage spill sammen.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Twitter
Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2023 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.