Spill for sjela 2: Maximum trivsel

Spill for sjela 2: Maximum trivsel

Pandemien har vart i over ett år nå, og ser ikke ut til å være over med det første. Mye takket være nye virusvariasjoner, anti-vaxxere, mangel på vaksiner og treg utrulling av de vaksinene som faktisk finnes. Jeg tok nylig første steg inn i Pfizer-armeen og det føles digg å være på vei mot et mer normalt liv. Til tross for at første dose er satt, er jeg ikke ferdig vaksinert før i midten av september. Det er tre måneder til! Men man kan få spilt mye på tre måneder, da. Så her følger noen tips til trivelige spill som får tida til å gå, og distraherer deg fra det faktum at covid fortsatt herjer og kloden vår bokstavelig talt står i brann.

#1. Animal Crossing

Jeg har null forhold til Animal Crossing-serien. Har aldri spilt et eneste spill! Men da den første lockdown-perioden inntraff i mars 2020, og jeg trengte noe som kunne roe meg ned etter Doom Eternal, plukket jeg opp Animal Crossing: New Horizons. Jeg falt hodestups for Tom Nook og det lille øyparadiset hans og har vel brukt noen hundretalls timer på å bygge drømmeøya. Jeg har storkost meg med fiske, hogge ved, plante og høste frukt, plukke blomster og overtale andre reisende til å flytte til øya mi. Det å pusle rundt og bygge en amerikansk diner, en irsk bar, en japansk hage, et weeb-distrikt til Odd, en Super Mario-gate og et kickass hus har gjort pandemien hakket mer utholdelig.

Vi kan ha startet en aldri så liten Fight Club på øya vår.

Nintendo har i tillegg vært himla flinke til å oppdatere spillet ofte. De legger stadig til nytt innhold, og arrangerer in-game festivaler og festligheter. Så det har vært en jevn strøm med trivelige ting som fanger oppmerksomheten ens.

#2. Spiritfarer

I Spiritfarer, utviklet av Thunder Lotus Games, overtar du rollen til Karon og får i oppgave å frakte avdøde sjeler til etterlivet. Du får en liten båt du farter rundt i limbo med på jakt etter sjeler som trenger skyss. Denne båten kan oppgraderes opp og ned i mente, og MÅ oppgraderes for at gjestene dine skal trives. Noen av dem er nemlig svært kravstore og krever både galleri, smelteverk og bar for å sette sin fot på båten.

Og det stopper ikke der! Når de først er om bord krever de at du gjør en rekke ærender for dem, før de sier seg fornøyd og lar deg frakte dem til etterlivet. Men det er himla kos å hjelpe disse raringene du får med deg på ferden, for det er en himla trivelig gjeng. Man blir veldig glad i dem etter hvert som man snakker med dem, hjelper dem med problemene deres og klemmer dem (Klemmefunksjonen i Spiritfarer ble for øvrig kåret til en av fjorårets beste mekanikker!). Jeg grein som en liten unge da jeg sendte første passasjer gjennom The Everdoor. Og det stakk i hjertet hver eneste gang noen valgte å si takk og farvel.

Spiritfarer er et nydelig tegneserieaktig resource management-spill med en åndelig vri. Det har et fantastisk rollegalleri og et nydelig lydspor. Nevnte jeg at du har en egen assistent-katt i spillet? Supertrivelig!

#3. Donut County

I Donut County, utviklet av Ben Esposito (fyren bak The Unfinished Swan) er det en vaskebjørn som har grovt misforstått hva en donut er, og istedenfor å sende ut en deilig snacks, sender han ut et hull. Du spiller som hullet, og jobben din er å sluke tingene (og beboerne) rundt deg til alt er borte…

Et noe absurd konsept, ja! Men det er noe utrolig zen over det å sluke ting og vaske tavla rein, as it were. Det er litt Marie Kondo: The Game-vibber over det hele. Balsam for sjela, ass.

#4. Rain on Your Parade

I Rain on Your Parade, fra Unbound Creations, spiller du som en liten regnsky som er fast bestemt på pisse på folks parade, bokstavelig talt!

Spillet har et utrolig koselig design, du kan pynte skyen din med forskjellige farger og tilbehør, og det er mer enn én måte å ødelegge noens dag på. Man får et lite drypp med serotonin hver gang man åpner slusene over en gjeng med mennesker og ser dem løpe skrikende vekk. Trivelig underholdning på en trist regnværsdag!

#5. Cozy Grove

Cozy Grove er hva du får når du blander Animal Crossing med Spiritfarer – bare med mindre kapitalisme og mer historie. Du er en spirit scout som blir sendt til en avsidesliggende øy for å gjøre deg fortjent til de siste speidermerkene dine. Du skal mekke et bål, bygge en camp og overleve et par dager på egenhånd. Men! Det viser seg at speiderlederen har sendt deg til feil sted. Du skulle egentlig til Cozy Cove – en trygg øy speidere har gjort solooppdrag på i årevis. Cozy Grove, derimot, er en vill og lite kartlagt øy – som i tillegg er veldig hjemsøkt. Av bjørner….

Så det blir din jobb å hjelpe disse spøkelsesbjørnene med å finne evig hvile. Samtidig må du utforske øya og utvide campingplassen din. Heldigvis får du hjelp av Tom Noo… eh…Mr. Kit, som på uforklarlig og mystisk vis har satt opp en butikk på øya di hvor du kan kjøpe det du trenger for å overleve.

Spillet har en himla trivelig håndtegnet stil, omgivelser som får farge og liv når du hjelper spøkelsene i det området, en ordentlig koselig gjeng med spøkelser som alle har unike historier og et veldig avslappende lydspor. Kos deg!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.