Cult of the Lamb

Cult of the Lamb

Velkommen til Simpekulten! Jeg er din kultleder, Lamme-Laila, her er din tildelte soveplass, innfinn deg ved statuen av meg om fem minutter for en 16-timers tilbedelsessesjon og vennligst ikke drit på plenen.

Hvis det ikke var tydelig utifra introen, så har jeg altså spilt Cult of the Lamb. Og jeg har storkost meg som kultleder! Jeg tror kanskje jeg har funnet mitt kall…Uansett, Cult of the Lamb er et rogueaktig action-eventyrspill hvor man både bygger base og passer på en gjeng med følgere, og kjemper seg gjennom forskjellige huler og fangehull for å banke opp en gjeng med minibosser og større, hakket skumlere bosser for å frigjøre en herre og mester som går under navnet The One Who Waits. Her er det garantert null ugler i mosen eller skumle baktanker. Det kan umulig skje noe fælt når alle lenkene Hans er brutt…

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at det å bygge base, rekruttere følgere og forme etterlivet deres er det jeg liker best ved Cult of the Lamb. Det kombinerer alle tingene jeg liker ved Cat Cafe Manager, Animal Crossing, Cozy Grove og Ooblets, OG gir meg muligheten til å customize følgerne mine! Jeg har så klart oppkalt en hel haug av dem etter vennene mine. I tillegg har jeg et blått pinnsvin som heter Sanic og Odd er så klart også med (han er den største simpen i Simpekulten, naturlig nok).

Ser ut som de tar det helt fint…

Å være kultleder er ingen dans på roser

Men det å ta vare på en hel kult kan være krevende. De må fores, ha ordentlig sengeplasser, de må plukkes opp etter så de ikke blir syke av å traske rundt i sin egen avføring og du må konstant forsikre dem om at du er en god kultleder og er verdig tilbedelsen deres. For så fort de mister troa på deg, gjør de opprør og sprer løgner om deg til de andre følgerne. Når det skjer må du enten sette dem i fengsel og hjernevaske dem, fore dem med en annen følger eller sende dem til etter-etterlivet i et offerritual.

Takk for nå, Bertil!

Men tar du godt vare på disse utakknemlige beistene (jeg ser på dere, Todd, Tyfus-Mari og Pissboii), så belønner de deg med ressurser, penger, Devotion og Faith. Disse tingene kan du bruke til å oppgradere basen, låse opp nye bygninger og funksjoner. De låser også opp nye skills, våpen, forbannelser og evner. Innføre nye doktriner og ritualer kan du og. Dette gjør deg bedre utrustet til kravle deg gjennom fangehull og bekjempe fiender, som gir deg flere ressurser som gjør at du kan låse opp flere nye ting, som gjør deg bedre utrustet til å bekjempe flere og større fiender osv osv ad infinitum.

Die, heretics!

Selve action-delen av spillet er ganske simpel. Du får utdelt et tilfeldig våpen og forbannelse (spesialangrep). Så slåss du deg gjennom rom etter rom med stadig økende antall fiender. Etter hvert dukker det opp nye og mer kompliserte fiender. Disse spyr gjerne ut prosjektiler i hytt og gevær. Det blir fort mye kaos på skjermen! Da er det bare å rulle for harde livet, få inn et stikk eller slag der du kan, og be til The One Who Waits om at du har nok liv til å komme deg til det siste rommet hvor en minboss venter på deg. På veien kan du plukke opp nye våpen med spennende attributter (gift, vampyrisme, nekromantikk) og tarotkort som gir deg hjelpsomme buffs. Når du har konverter fire minibosser, kan du endelig prøve deg på hovedbossen i det området. Når du har bekjempet de fire hovedbossene i spillet er The One Who Waits endelig fri… og vi lever lykkelige i alle våre etterlivsdager. Håper jeg.

I tillegg til basebygging og fangehullkravling, finnes det en slags oververden hvor du låser opp nye steder etter hvert som du spiller. Her kan du besøke en rekke rare karakterer, handle ting og tang, fiske og spille terningspill. Det er så mye du kan drive med i dette spillet! Og det dukker stadig opp nye oppdrag og mekanikker!! Det gjør Cult of the Lamb til et utrolig engasjerende og gøyalt spill.

Cult of the Lamb kombinerer satanisk estetikk med søte små dyr og det funker så inn i helvete bra! Jeg digger dette spillet!! Det til tross for at jeg egentlig ikke er noen fan av roguelikes. Jeg kommer til å spille det i timesvis de neste ukene. Massive Monster har virkelig skutt gulldemonen her, altså. Anbefales. 666/10!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.