Kultregissøren George A. Romero er død

Kultregissøren George A. Romero er død

George A. Romero (1940 – 2017), legenden bak skrekkfilmene Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1978) og Day of the Dead (1985), døde stille inn i dag etter en kamp mot lungekreft. Han ble 77 år gammel.

Romero selv har sagt at han aldri forventet å bli husket for zombie-filmer, men det er nettopp det han ble. Etter den første kultklassikeren i 1968, var det meste av karrieren hans preget av zombier. Hans filmer han vært inspirasjonen til utrolig mange filmer, bøker, spill og mye annet. «of the Dead»-serien var blant annet direkte inspirasjon til Capcoms Resident Evil-serie skapt av Shinji Mikami.

Etter at Romero lagde en reklame for Resident Evil 2 (du kan se den nederst i artikkelen), ble Capcom så imponert at de ville at han skulle få regisørstolen til den første Resident Evil-filmen. Dessverre fikk han merkelig nok sparken fordi han var alt for tro til spillserien. En artikkel i Variety forklarer den merkelige grunnen:

Unlike the version that Paul W.S. Anderson eventually wrote and directed in 2002, Romero’s script was faithful to the game’s plot, and featured a menagerie of bizarre creatures (including mutant sharks, giant snakes and a man-eating plant) that gamers had come to love…Though some details were changed, the script’s overall tone and structure hewed far closer to the game than Anderson’s post-“Matrix” sci-fi version did.

“The original game was a slow-burn horror story, punctuated by moments of intense terror,” [Jamie Russell, author of Book of the Dead: The Complete History of Zombie Cinema] said. “Anderson’s movie, in contrast, took the concept and put it on steroids. It was brash and relentless. At times, you’d be forgiven for thinking he was adapting the ‘Call of Duty’ games.”

Yet despite adhering to the game’s mythology, Sony and Capcom ultimately passed on Romero’s draft. Capcom producer Yoshiki Okamoto bluntly stated at the time: “Romero’s script wasn’t good, so Romero was fired.”

Reklamen for Resident Evil 2 hadde Brad Renfro i rollen som Leon S. Kennedy og Adrienne Frantz som Claire Redfield.

https://www.youtube.com/watch?v=5vSlRrL689Y

Alle oss i Spillbart sender våre kondolanser til hans familie og venner, samt alle hans fans over hele verden. Han vil bli dypt savnet.

 

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.