Sanctuary Rebirth (Infinikey)

Sanctuary Rebirth (Infinikey)

Her skal der tastes!

For en stund tilbake dumpet det en pakke ned i postkassa mi. Som mange før meg har jeg fått smaken på mekaniske tastatur og i det øyemed bestilte jeg meg et sett med custom keycaps. Disse spesifikt er fra Sanctuary Rebirth-serien til Infinikey, og er tematisert etter djevler og demoner. På forhånd vil jeg advare om at enkelte bilder er litt ekle fordi, vel, det er et tastatur som blir vasket over. 

Esken til Infinikey Sanctuary Rebirth. Den er sort med rød tekst. Under teksten er et stort djevelhode med bukkehorn.
Innsiden av esken. Alle tastene ligger sortert på rekke og rad. Det er flere nivåer med plastsystemer som holder de på plass.

I settet fikk jeg med et godt utvalg med taster, dog skortet det litt når det kom til de nordiske variantene. Heldigvis fantes det nok ekstra- og pyntetaster til å fylle ut vårt ÆØÅ-behov. 

Nå, over til tastaturet som skal få seg en overhaling. Det er et litt eldre Razer Blackwidow Elite med gule brytere. Jeg har hatt det i et par år så det er svært greit å få rensket det ut.

Et Razer Blackwidow Elite med originaltaster. Det lyser blått og ligger på en stor matte som dekker skrivebordet mitt.

En renselsesprosess

Sånn, da er alle de gamle tastene tatt av og som du kan se er det en pen blanding av hud og hår som har samlet seg opp over årene. Dette til tross for at jeg har prøvd å ta vare på tastaturet som best jeg kan.

Tastaturet uten tastene. Det er merkbart skittent. Hår og døde hudceller ligger rundt bryterene.

Nå! Rent og pent (eller i alle fall renere og penere). 

Det samme tastaturet, nå uten all skitten som har samlet seg opp over årenes løp.

Så kommer det litt ekstra. For å dempe lyden av tastingen min har jeg kjøpt en liten pose gummi-o-ringer som ligger mellom tast og bryter. Disse absorberer litt av kraften som går gjennom tastene når de bunner ut, og følgelig lager de da mindre lyd. Det er også pittelitt mer behagelig å skrive på i min mening.

En lynlåspose med små røde gummiringer ligger hvilende inntil tastaturet. Under det ligger noen assorterte taster på ryggen. Et par av de har allerede fått ringene montert på festet som skal ned i bryteren.

Som du kan se fikk jeg også med en rekke forskjellige mellomroms-taster så det passer mitt spesifikke tastatur. Størrelsen refereres til i U, da 1 U er størrelsen på en vanlig alfanumerisk tast. Min mellomroms-tast er følgelig 6.25 U. 

De forskjellige mellomroms-tastene som fulgte med i settet. Øverst ligger den gamle fra tastaturet for sammenligning. Kun en av de andre tastene har samme lengde som den originale.


Et lite problem oppsto dog. For å få stabilisatorene over fra de gamle til de nye tastene måtte jeg ha med et par ekstra støttedeler i plast. Disse var selvfølgelig limt fast. Dermed måtte det litt hjelp til fra min trofaste lommekniv for å få de løs.

Nærbilde av hånden min som holder oppe en liten plastikbit med lim på. Den er vinklet, og lagd slik at en liten metallstang kan settes inn i den for å stabilisere tasten den er montert i.

Forvandlingen er godt i gang! De nye tastene slipper ikke lys gjennom slik de gamle gjør. Resultatet er at lyset fra tastaturet blir litt dempet, men det gjør egentlig ikke så mye i det store og hele.

Vidbilde av tastaturet mitt med eskene liggende rundt. Det har nå fått montert på seg et lite antall taster.
Så mye lens flare at man skulle tro J.J. Abrams tok bildet!

Flere taster er på plass. Jeg har også byttet lys til rødt slik at det passer demon-temaet enda bedre.

Tastaturet har nå fått flere taster påmontert, fra høyre mot venstre. De fleste alfanumeriske tastene mangler fortsatt.

Den som venter…

Ta-dah! Endelig ferdig! Det ble litt miksing og triksing for å få tastekabalen til å gå opp, som du sikkert kan se, men jeg er fornøyd. Infinikey sitt Sanctuary Rebirth er lagd av dobbeltstøpt (ett lag for basen, ett lag for skriften – ingen billig påtrykte bokstaver som slites bort her i gården) PBT og de er en fryd mot fingrene mens jeg skriver. 

Så blir det spennende å se hvor mitt neste tastatur-eventyr bærer. Jeg har veldig lyst til å bygge mitt eget med spesiallagde brytere og PCB men fy fabian det er alt for dyrt. Kanskje en dag!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.