Spillbart

Cat Quest II: The Lupus Empire

Verdens søteste rollespill er tilbake! Vi har spilt Cat Quest II <3

Cat Quest har lånt litt elementer fra The Swords of Ditto og blitt dobbelt så bra. Med andre ord, Cat Quest II kan spilles co-op! Spillet har beholdt hovedelementene fra første spillet. Men det også kan skilte med nye helter, nye fiender, nye krefter og ny historie. Hvis du ikke er kjent med det originale Cat Quest er ikke det så farlig. Cat Quest II er ganske lett å sette seg inn i. Det passer like fint for nye som gamle spillere. Det er et veldig lavterskel og koselig RPG i 2D, inspirert av Skyrim, Legend of Zelda og Final Fantasy. Spillet har enkle kampmekanikker og helt grunnleggende oppgraderingsmuligheter.

Som katt og hund

Du, eller du og en venn (co-op yass!), inntar rollene som to kongelige arvinger fra hvert sitt kongerike – Felingard og Empire of Lupus. Profetiene sier at disse to naturlige fiendene skal forene sine to kongeriker og bringe fred til deres respektive folkeslag, eller dyreslag om du vil. For å få til dette må dere finne bitene til et magisk sverd og smi det på nytt. Så må dere bekjempe to slemminger som har stjålet tronene deres.

GIF by Gorton's Fisherman
GIF by Gorton’s Fisherman

På veien kan man utforske en masse huler og kanskje finne nye våpen og krefter. Man kan velge å hjelpe katter som har satt seg fast i trær, eller hunder som har mista tyggebeinet sitt. Noen av dem trenger så klart hjelp med litt mer kompliserte ting. I de åpne verdenene (for det er nemlig flere denne gangen) støter du på katter og hunders naturlige fiender, nemlig drager, flammeekorn, lynværer, skjelletter og flyvende steiner. Disse kan du bekjempe med våpen og tryllestav, og en rekke forskjellige magiske angrep.

Stillbilde fra Cat Quest II

Det som er nytt denne gangen er jo så klart at man kan spille co-op, og det betyr at man kan velge litt forskjellige spillestiler. Nærmere bestemt kan en fokusere på nærkamp, mens den andre kan angripe fra avstand og slenge ut en healing spell når det er nødvendig. Og det blir det!

Ikke bare sukkersøtt

Ikke la deg lure av det sukkersøte utseende og de godfæle ordspillene – dette spillet har faktisk noen utfordringer på lur. Cat Quest II er et perfekt eksempel på at et spill ikke trenger å være komplisert for å være utfordrende, og ikke minst, gøy!

Cat Quest II er like søtt og sjarmerende som forgjengeren, og har akkurat nok nye elementer til å holde på interessen og være underholdende. Anbefales for voksne så vel som barn, og for både erfarne og nye spillere.

4

TL;DR

Kooooooooooooos!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Arkivet

Bloggen om bloggen?

Trykk på Spillbart-logoen under for å lese om hva vi gjør bak scenen på Spillbart. Her finner du blogginnlegg om alt fra dagligdagse ting vi gjør, endringer vi planlegger for nettsiden og mye annet.

Nytt fra bloggen

Følg oss!

Ikke vær sjenert! Det er bare å følge oss på sosiale medier, vi syns det er kjempegøy å bli kjent med nye folk!