Årets spill 2022 – Part Un

Årets spill 2022 – Part Un

Vi har sagt takk og farvel til 2022 og er vel inne i 2023, og i kjent Spillbart-stil er vi ikke helt i mål med Årets spill-kåringen vår ennå. Vi har kommet oss gjennom del 1 mens del 2 er TBD.

I år hadde vi hele 31 kategorier (1 mer enn året før) – alt fra årets musikk til årets rumpe (en kategori hvor alle er vinnere). Hvilke andre kategorier vi diskuterte, og vinneren av disse kategoriene, kunne du fått med deg hvis du fulgte med på streamen vår. Vanligvis ville jeg ha inkludert en video-reprise av streamen vår her, men Twitch har dessverre slettet den. C’est la vie!

Årets spill

Vi startet kåringen med et smell og gikk rett på den gjeveste, og kanskje den kjedeligste, kategorien Årets Spill 2022. Vi greide ikke helt å bli enige, og husket ikke poengssystemet vårt fra i forfjor så derfor ble det en delt førsteplass til følgende spill:

Her ser vi Marvel Midnight Suns, Horizon Forbidden West, Pentiment og Elden Ring.

Det er altså disse spillene, Marvel Midnight Suns, Horizon Forbidden West, Pentiment og Elden Ring vi har spilt mest i 2022 og/eller blitt mest imponert av. Marvel Midnight Suns kommer nok som en overraskelse for de fleste, for det har vi ikke nevnt med et eneste ord.

Årets overraskelse

Så hopper vi lett og elegant som en full flodhest over til neste kategori, nemlig årets overraskelse. Her var det tre spill som stakk av med seieren, som alle overrasket på forskjellige måter.

Citizen Sleeper, Midnight Fight Express og The Quarry

Citizen Sleeper var overraskende spennende og gjorde en god jobb med å fylle et Disco Elysium-formet hull i livene våre, Midnight Fight Express var overraskende kult og gøyalt til å være laget av bare en fyr og The Quarry var overraskende engasjerende og skummelt.

Årets hva faen

Det var mange gode nominerte til årets hva faen, blant annet kapitalisme, AI-generert «kunst/litteratur» og Elon Musk (han nådde ikke helt opp i denne kategorien, men gikk til topps i Årets LOL), men vinneren (eller taperen) ble Mario. Ikke bare har de gitt ham stemmen til Chris Pratt (ugh) men de har også frarøvet ham hans beste ass-et, høhø, nemlig rumpa hans. Stakkaren har gått fra CAKE til pancake.

wired: Badonkadonk! / tired: ballongflonk

Årets rumpe

En som derimot ikke har blitt frarøvet sin beste asset (høhø) er Nightwing fra Gotham Knights. Han var en soleklar vinner i denne kategorien. Han vant forøvrig også tittelen Årets fuccccboooiiii. Gratulerer!

Årets bart

Vi i Spillbart må jo så klart kåre årets bart og i 2022 var den soleklare vinneren Erend fra Horizon Forbidden West. Se på dette kunstverket av en bart! En ordentlig bartefrans etter Spillbarts eget hjerte.

Årets companion

2022 var et bra år for companions. Vi fikk følge av B-12 i Stray, Angrboda i God of War: Ragnarøk, Kotallo i Forbidden West og ooblets i Ooblets. De var søte, hjelpsomme, modige og heite, og sånn sett er alle de nominerte vinnere, men grunnet at Spillbart er et slags bartemokrati og ikke et bartiktatur så var det bare én følgesvenn som fikk stikke av med seieren, og det ble den trofaste «hesten» fra Elden Ring, nemlig Torrent.

Årets daddy

Vi avslutter med kategorien årets daddy. Dee resterende kategoriene er enten forsvunnet i eteren, eller dukker opp i Årets spill 2022 – Part deux. Stay tuned! Her er det ikke nok å bare være en far(sfigur), man må også ha en viss sex appeal. Så etter lang og aggressiv diskusjon ble vinneren av denne kategorien ingen ringere enn Blaidd fra Elden Ring!

Kan hende vi har blitt furries…

Årets spill – Part deux kommer! Vi lover!! Kors på halsen og ti kniver i hjertet!!!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.