Warner Bros er meg noen griske orker!

Warner Bros er meg noen griske orker!

Oppdatering 27. september 2017: Warner Bros har gjort DLC-en tilgjengelig gratis, og refunderer penger til de som har kjøpt den. De har også valgt å selv donere penger til de etterlatte av Mike David Forgey.

Warner Bros Games er utgiveren av hitten «Middle Earth: Shadow of Mordor» utviklet av Monolith i 2014. Et fantastisk Assassin’s Creed-lignende spill satt i Ringenes Herre-universet. Spillet kom litt ut av ingensteds, og fikk kjemperespons fra både spillere og kritikere. Så det er ikke så rart at mange av oss er gira på oppfølgeren til spillet «Middle Earth: Shadow of War» som kommer ut i oktober.

Ikke mikrotransaksjoner, men mini-DLC

Dessverre har Warner Bros og Monolith kommet ut med masse informasjon om at de har lagt til mikrotransaksjoner, jeg mener mini-DLC, i form av loot-bokser og forskjellige valuta i spillet. Disse gir deg ikke bare kosmetiske ting, som i mange spill, men faktisk bedre utstyr og orker som hjelper deg når du spiller. Dette har gjort at min hype falt utrolig mye. Spillet er en-spiller, men har fortsatt masse mikrotransaksjoner… WHY!? Regner med at jeg kanskje plukker det opp på salg en gang.

Noen av de flotte tingene du har æren av å kjøpe i Shadow of War med ekte penger!
Noen av de flotte tingene du har æren av å kjøpe i Shadow of War med ekte penger!

Griskhet eier ingen grenser

I 2016 døde Mike David Forgey (1973-2016), en av produsentene bak Shadow of Mordor, av kreft. Monolith ønsket å hylle han ved å inkludere en orc i spillet ved navnet Forthog Orc-Slayer, som hjelper spilleren når de er i ferd med å dø. Der de fleste kanskje hadde lagt ham til og latt det være med det, valgte dog Warner Bros å gjøre dette som en DLC de har planer om å ta $4.99 (rundt 39 norske kroner)for.

Derimot har de sagt at $4.50 skal gå til familien Forgey etterlot seg. En hyggelig gest. De sier videre at de resterende $0.49 er for å betale plattform-eierene der DLC-en skal selges (dvs. Steam, Microsoft Store etc).

Om man derimot ser på traileren for DLC-en (nederst), så kan men jo lese den veldige lille skriften helt på slutten.

«Donations will be made on purchases from any 1 of the 50 U.S. or D.C. (but, excluding purchases made from AL, HI, IL,MA, MS and SC). Void where prohibited by law. Your purchases is not tax-deductible.»

Statene som er ekskludert er Alabama, Hawaii, Illinois, Massachusetts, Mississippi og South Carolina. Glemte nesten, resten av verden er også ekskludert. Dette er direkte STYGT, og faktisk ufattelig kvalmende… At et selskap skal tjene penger på en ansatt som dør etter en 10 måneder lang kamp mot hjernekreft er helt bak mål! Ikke misforstå, jeg sier ikke at dette skulle vært gratis, men de kunne i det minste gjort det til et globalt fond, hvor 100 % av inntektene går til familien og evt. kreftforskning for å vise at dette er gjort i hans minne. Ikke at WB og Monolith skal sitte å tjene penger på det utenom statene som er en del av denne kampanjen, og ikke minst om noen utenfor USA kjøper den, så går 100 % av inntektene til Warner Bros.

Seriøst, skjerp dere!

Helt ærlig, Warner Bros, skjerp dere! Dette er faktisk helt sykt. Vis at dere ikke er kyniske og griske orker som går over lik for å tjene noen kroner… Som sagt over mista jeg en del hype for spillet når det fikk mikrotransaksjoner. Nå derimot lurer jeg på om jeg i det hele tatt skal ha spillet. Hva syns du om dette?

Om dere ønsker å donere noen slanter til familien selv, kan dere besøke denne lenken.

https://www.youtube.com/watch?v=-15muasKW58

Oppdatering (05.09.2017): Warner Bros insisterer på at de ikke tjener penger på denne DLC-en, de kom med følgende melding til Eurogamer:

«Neither Warner Bros. Interactive Entertainment nor Monolith Productions will profit from any sales of the Forthog Orc-Slayer DLC regardless of the territory in which that DLC is sold.»

Syns det mangler litt i den lille setningen der. Kan no hende at dette bare er roing fra Warner Bros sin side etter at fans har vist dem sitt misnøye med hva de holder på med.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.