Spillbart
Gjengen i Final Fantasy 7

Final Fantasy VII Remake – Demo

Tubular titbirds!

Om du ikke har bodd under en stein de siste par dagene (eller om du er så opptatt med å tjene nok penger til å få livet ditt til å gå rundt at du ikke har tid til å spille) så har du kanskje enset at et visst Firkanta firma har gitt ut en demo for et lite kult-spill som var populært en gang i tiden.

Jeg snakker selvfølgelig om Final Fantasy VII (eller 0111, om du ikke vil lese romerske tall). Spillet som kanskje har blitt prata om mer enn the Legend of Zelda: Ocarina of Time. Om alderen din ligger å vipper rundt 30-tallet kan jeg garantere at du har hørt om FF7! På et tidspunkt kunne man nesten ikke starte en samtale med en PS1-fanboy uten å bli overfalt av Final Fantasy-gushing, og nå ser det ut som at vi får nok et tiår med vannkjøler-prat om Tifa, Cloud, den røde hunden, han med gatling-maskingeværet på hånda og alle de andre.

Gif: En animasjon av Oney som parodierer FF7. Cloud, Tifa, og Barrett slåss mot et stort monster og Cloud kaster sverdet sitt mot det.Monsteret eksploderer de, og skjermen bytter til "Game Over"

Selv om Nintendo var min platform da jeg vokste opp, så har jeg fremdeles fått med meg denne episke slageren. Jeg runda det riktignok aldri, men jeg har spilt det en god del likevel. 

Nok iallfall, til at jeg får gåsehud av tonene i åpningsmelodien. Og når musikken slår over til Bombing Mission kommer et kjempeglis til live i ansiktet mitt.

Har du ikke spilt remake-demoen så hiv deg til helvette på konsollen og last den ned. Nu! Hvorfor kaster du i det hele tatt bort tid med å lese vrøvlet mitt? Kom heller tilbake etter du er ferdig.


Jeg er rett og slett en fan av hvordan Final Fantasy har utviklet seg i det siste. For å unngå stagnasjon har de prøvd å bryte status quo ved å gjøre seg av med de trege turbaserte kampene, og heller fokusere på flashy action. Det var nok det som fikk meg mest inn i Final Fantasy XV. Vel, det og at hele spillet er en søt roadtrip-simulator med verdens koseligste guttegjeng. Uansett. Square Enix har tatt med seg dette til FFVII og kombinert det med det klassiske systemet. Resultatet er en fin amalgamasjon hvor du kan angripe fritt og bytte til å bruke magi på flekken. De har også lagt til en snedig funksjon hvor du kan sakke ned tiden mens du navigerer menyen for å velge hvilket spesialangrep du vil bruke. Skal jeg være ærlig så er denne funksjonen balle sexy! 

Gif: En kort sekvens fra Final Fantasy 7-remaken hvor Cloud viser frem ett av spesialangrepene sine på en stor robot. Det er flashy og med masse effekter.

Det merkes også at de har lagt mye arbeid i å kapre essensen i originalen. Etter hvert som jeg kjempet meg dypere inn i mako-reaktoren kunne jeg sverge på at det var akkurat sånn det føltes i PS1-utgaven. Fy fabian asså, det er som om de har hacka seg inn i tenårings-hjernen min for å finne ut hva de skal gjøre for å få nostalgien til å bite ekstra hardt.

Man skal jo ikke la seg bli revet med. Når man rir på hype-ekspressen ender man ofte opp med å ta toget til skuffelsesbyen. Men likevel! Her frister det faktisk å forhåndsbestille, om ikke annet så for det kule PS4-temaet.

Gif: En person kledd ut som Cloud drar på et buster-sverd som helt klart er alt for tungt til å anvendes på noen som helst måte.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Arkivet

Bloggen om bloggen?

Trykk på Spillbart-logoen under for å lese om hva vi gjør bak scenen på Spillbart. Her finner du blogginnlegg om alt fra dagligdagse ting vi gjør, endringer vi planlegger for nettsiden og mye annet.

Nytt fra bloggen

Følg oss!

Ikke vær sjenert! Det er bare å følge oss på sosiale medier, vi syns det er kjempegøy å bli kjent med nye folk!