Slipp oss iiiiiiiiinn!

Slipp oss iiiiiiiiinn!

Ja, vi har spilt Lost Ark. Eller, vi har prøvd å spille Lost Ark. Det har blitt lite faktisk spilling, men mange timer i kø. En standard MMO-opplevelse med andre ord!

Lost Ark er et isometrisk F2P MMO fra sørkoreanske Tripod Studio og SmileGate. Det kom originalt ut i 2019, og har først nå tatt turen over dammen. Kim skrev en liten sak om hvordan man kunne spille det on the sly for nesten nøyaktig ett år siden, men nå er det altså tilgjengelig for real.

Den offisielle slippdatoen er i dag, men noen av oss, såkalte Founders (nerder som faktisk har betalt for spillet for å få kule kostymer og en søt katt), har hatt tilgang siden tirsdag. Eller tilgang er vel å ta litt hardt i. Ifølge Steam har jeg spilt Lost Ark i 12,5 timer de siste dagene. I virkeligheten har jeg bare tilbrakt 3 timer inne i selve spillet, resten av tiden har jeg sittet i kø. Første dagen startet jeg som nr. 2049 i køen. Kim og Odd som hadde litt installeringsproblemer (not me, I’m a pro) startet litt lenger bak.

Dag to startet jeg på plass 15636 og var på rundt 12k etter tre timer. Ga opp der fordi jeg måtte legge meg. Neste dag logget jeg på rundt kl 15:00 og kom meg inn på serveren 20:41. Kim kom seg inn 22:15 og Odd kom seg ikke inn i det hele tatt.

I dag, selve lanseringsdagen hvor alle får slippe til, er ingen av de sentraleuropeiske serverne tilgjengelige overhodet. Amazon skulle gjøre noe vedlikehold på dem fra 14:00 til 18:00, men har tydeligvis støtt på noen problemer underveis. Klokken er i skrivende stund 22:00, og til og med serverstatussiden til Lost Ark har sagt hasta la vista, baby. Det går hett for seg på SmileGate og Lost Ark sine sosiale medier for å si det mildt.

Kø er dog intet nytt for MMO-veteraner. Det følger liksom med territoriet. Men man skulle jo tro at MMO-utviklere hadde lært noe etter 20 år med det samme problemet. Man skulle i det minste tro at SmileGate hadde lært noe fra sin egen lansering for tre år siden. Er det ikke bare å ansette flere server goblins som kan skyfle folk gjennom flaskehalsene eller noe? Putte flere flops per kvadratmeter spill inn fluxx kapasitoren?? Jeg vetta faen, er ikke utvikler selv.

Det er heller ikke bare-bare å bytte server, da man blir veldig tett bundet til figuren sin via to faktorer: Navn på sletta karakterer frigjøres ikke (som standard), som medfører at om du greier å sikre deg et navn (ja, om, fordi noen trolls fra 4chan har i tillegg fått ferten av dette og bedrevet systematisk reservering og sletting av navn) kan du ikke «flytte» det over på en annen figur hvis du er misfornøyd med klassen. Faktor to er at forhåndsbestillingsbonusen kun kan benyttes av én figur på én server per region. Og som noen dummies åpna vi jo pakkene da vi spilte de første timene i gledesrus. Akk, da vi tenkte at køen ikke var så ille.

To tredjedeler av Spillbart. Ikke avbildet: Odd

Men! Til tross for køhelvete er Lost Ark et jævlig kult spill. Jeg synes det er himla gøy å spille det (når jeg endelig får sjansen), selv om dette egentlig ikke er mine type spill overhodet. Det er pent, har en gøyal figurmekker, kule monstre og søte kjæledyr. Og angrepene man kan utføre er så vilt flashy og utrolig tilfredsstillende! Jeg spiller som big sword boi (berserker), og sitter og humrer for meg selv når jeg kløyver fiendene mine i to og lager mos av de monstrene som er dumme nok til å prøve seg på meg og det abnormt store sverdet mitt. Jeg overkompanserer ikke for noe, jeg lover!

Look at my booooiiiiiiii

Så, så fort serverene er online igjen kommer jeg til å stille meg i kø som en god liten simp, og trøste meg med at det kommer til å bli bedre om en uke eller to. Kanskje tre. Mulig en måned. Snart kan jeg i det minste spille Elden Rings mens jeg venter. Hvis du vil joine oss så spiller vi på Zinnervale. Vi har også en Discord-kanal du kan henge i mens du sitter i kø <3

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.