AMD våkna og valgte vold med Radeon RX 7900 XTX

AMD våkna og valgte vold med Radeon RX 7900 XTX

På onsdag hadde AMD sin pressekonferanse hvor de avdukte deres nyeste generasjon grafikkort. Deres 7000-serie tilsvarer Nvidias 4000-serie. Og som Nvidia, har de valgt å vise frem sine kraftigste kort først. Er du litt i gamet, har du sikkert fått med deg både den avsindige prisen på 4000-kortene til Nvidia. For ikke å snakke om hvor mye strøm de trekker! (Eller kanskje hele skandalen med at strømkablene til folk smelter?)

Oppsummering av AMD Radeon RX 7900 XTXGrafikkortet står på høykant foran en rød bakgrunn med rom-tema.Tekst:
Breakthrough Performance. Breakthrough new levels of performance with up to 24GB of GDDR6 memory and blazing fast clock speeds to deliver an incredible experience at 4K and beyond. Radeon™ RX 7900 Series graphics feature advanced AMD RDNA™ 3 compute units, with 2nd generation raytracing accelerators and new AI accelerators to deliver incredible performance while maximizing graphical fidelity.AMD Radeon RX 7900 XTX @ 4K Max Settings1  [Up to]139 FPS
Call of Duty: Modern Warfare 2
98 FPS
God of War
93 FPS
Red Dead Redemption 2
109 FPS
Assassin’s Creed Valhalla
138 FPS
Resident Evil Village (Ray Tracing)
135 FPS
Doom Eternal (Raytracing)

Uten å legge en milimeter imellom gikk AMD rett for hovedpulsåra til den grønne goblinen. Dette kan minnne om Sony sitt berømte øyeblikk fra E3 1995, med «The price that was heard around the world.»

AMD Radeon RX 7900 XTX, som kan levere neeeesten like mye som Nvidia’s RTX 4090 (23 000,- omtrentlig), får en lanseringspris på $999 USD – tilsvarende ca 13 000,- norske kronasjer etter moms!

Jeg må bare gjenta for galleriet! Omtrent halve prisen, 7-14 FPS mindre, men også 95W mindre strømforbruk. CEO Lisa Su må garantert til fysioterapaut for kronisk smiling etter dette trekket! Om noe annet er dette enda bedre enn E3 2019 hvor de viste frem Ryzen 9 5900X – og det sier noe!

Retro-pixel-art gif som oppsummerer Doktor Lisa Su sin avdekking av AMD Ryzen 5900X.Ho står fremme på scenen og snakker mens grafen i bakgrunnen som viser ytelsen til 5900X går forbi alle de Ryzen-prosessorene og litt til. Grafen slår gjennom veggen, ut av kontoret, og spidder en måke som tilfeldigvis flyr forbi.Så kaster ho prosessoren opp i lufta før ho fanger den og slår den ned i bakken mens gnister og røyk eksploderer ut. Når røyken forsvinner har ho på seg en mecha-drakt og et rødt glimt står ut fra øyet sitt.
Herrefred jeg elsker denne giffen!

Det blir interessant hvordan dette kommer til å gå. Å betale 25 lapper for et grafikkort er uansett helt uaktuelt. Denne karen kommer nok til å gå tilbake til Team Red. Har ikke vært på den siden grafikkortmessig siden Radeon HD 5970!

Denne greia hadde to. TO! GPUer på samme kretskort. Dobbelt-GPU-trenden har heldigvis dødd. Men historien husker. Jeg husker iallefall driverhelvette og varmen den avga.

Oppdatering fra sent på fredag: AMD Har gått ut og sagt at RX 7900 XTX egentlig ikke er ment til å konkurrere med RTX 4090, men heller med lillebroren RTX 4080. Det gir litt mening at de ikke vil sammenligne alle FPS-resultatene med et kort som slår de rent kraftmessig. Men likevel, det hadde vært innafor når det er SÅ mye billigere. Jeg gleder meg til benchmarksene!

AMD Radeon RX 7900 XTX

$999 SEP
96 Compute Units
6144 Stream Processors
24GB VRAM
384bit bus (20Gbps GDDR6), memory bandwidth of 960GB/s
96MB Infinity Cache
355W
13th December 2022

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.