Hi-Fi RUSH

Hi-Fi RUSH

Hi-Fi RUSH
Lanseringsdato: 25. januar, 2023
Utvikler: Tango Gameworks
Utgiver: Bethesda Softworks
Platform(er): PC, Xbox Series X, Xbox Series S
Sjanger(e): Beat ’em up, Rytmespill
Spilt på: Xbox Series S
Spillbart kjøpte dette spillet.

Liker du beatem ups? Hva med musikk? Hva om man gjør det sånn at rytmen i musikken og bankingen du gjør går i takt med hverandre? Da er Hi-Fi RUSH spillet for deg!

Fra skrekk til dunk dunk

Hi-Fi RUSH er det nyeste spillet fra Tango Gameworks, utvikleren bak The Evil Within-serien og Ghostwire: Tokyo. Er kanskje ikke så rart at de to mest kjente spillene fra selskapet (og eneste) er skrekkspill. Det er jo tross alt legendariske Shinji Mikami, skaperen av Resident Evil, som startet selskapet i 2010.

Bilde av Chai og katten 808 i Hi-Fi RUSH.
Chai og katten 808.

For en Hi-Fi RUSH!

Hi-Fi RUSH er derimot noe helt annet. Et Cel-shaded beat ‘em up-rytmespill hvor du spiller en 25-åring ved navnet Chai, spilt av Robbie Daymond, som ønsker å bli en stor rockestjerne. For å oppnå denne drømmen, har han frivillig valgt å bli med på et eksperiment ved navn «Project Armstrong» i verdens største teknologiselskap Vandelay Technologies. Ting går fort fra han møter opp til ting går helt bananas. Han får høyre armen byttet ut med en robotarm og blir designert til å være en søppelplukker for selskapet. Ved en feil får han derimot også transplantert en iPod-lignende greie i brystet.

Når han så våkner til finner han fort ut at iPod-en har en morsom effekt. Den gjør at alt rundt han slår i takt med musikken den spiller. Den nye armen har også en sånn klypearm for å plukke søppel. Derimot blir den klypearmen til en gitar lagd av metallbiter som ligger rundt omkring som gjør at han enkelt klarer å banke opp de første robotene han støter på som prøver å drepe ham.

Etter dette blir det bare enda mer boonkers! Jeg er hooked!

Bilde av Rekka, HR-sjefen til Vandelay Technologies i Hi-Fi RUSH
Rekka, HR-sjefen til i Vandelay Technologies.

Nostalgi, men ikke…?

Cel-shadingen i Hi-Fi RUSH er helt fantastisk og ser ut som en miks av faktisk håndtegnet animasjonsfilm, men blandet med noe som kunne vært en 4k-remake av et GameCube- eller DreamCast-spill fra 2000-tallet. Tenk Viewtiful Joe og Jet Grind Radio. Masse skarpe flotte farger og detaljerte bakgrunner. Dette er rett og slett et friskt pust og viser at ikke alt behøver å være utvasket gråbrun art design og hyper-realistisk grafikk. En morsom liten detalj er når det er cutscenes, så har de samme FPS som en faktisk animasjonsfilm. Det føles litt hakkete og håndlagd, men når du tar over kontrollen av Chai glattes alt ut og blir en super-smooth 60 FPS.

Rock ‘n’ roll, baby!

Musikken i Hi-Fi RUSH er dødsbra! Mye av det er lagd internt av Tange Gameworks komponist Masatoshi Yanagi, men noe er også fra artister som The Black Keys, The Prodigy og Nine Inch Nails. Siden dette er et rytmespill, må du holde takten (overraskende nok) og musikken er awesome! Alt i spillet er etter takten. Når Chai står stille knipser han og tramper med foten til musikken. Når han løper treffer også bena bakken i takt med musikken. Lamper og ventilasjonsgitter på bakken både hopper, lyser og damper i takt med den. Ja, til og med fiendene blir tvunget til å følge den, og da ikke minst når du selv skal slåss mot dem.

Alle slag og spark må også gjøres på hvert slag i musikken, eller annenhvert slag. Det er også komboer som må gjøres på forskjellige slag for å gjøre maks skade, samt spesialangrep man peprer inn her og der når man har bygd opp nok rytmeenergi. Det føles utrolig godt når musikken hamrer avgårde, og du denger løs på fiender i takt til den. Det er umulig å ikke selv bevege foten eller hodet til det som skjer.

Bilde av Chai som blir slått i trynet av en robot på 13 monitorer i Hi-Fi RUSH.
For. En. Stil.

Eier du ikke rytmesans?

Man behøver ikke følge takten, man blir derimot belønnet med sterkere angrep om man gjør det. Er også masse innstillinger som kan hjelpe deg om du føler at det blir for mye å holde styr på, som for eksempel en modus som gjør at du kun trykker på én knapp. Du har også forskjellige vanskelighetsgrader som gjør det enklere om man ikke klarer å holde rytmen 100 % i takt, eller vanskeligere om man føler det er for lett.

Man kan også velge språk på stemmeskuespillet. Gikk først for japansk, men ble distrahert når munnen til karakterene ikke stemte med det som ble sagt. Så gikk tilbake til engelsk. Stemmeskuespillet er dog solid og bra forseggjort. Karakterdesignet er fantastisk. Hver avdelingsleder i Vandelay Technologies har sin egen over-the-top personlighet og unike silhuett.

Er Hi-Fi RUSH årets spill i 2023?

Hi-Fi RUSH er virkelig en unik opplevelse. Er utrolig morro å se at et selskap som Tango Gameworks, bedre kjent for skrekkspill, komme ut med noe så flott og sprekt som dette. Alt i alt en absolutt fryd å spille. Skal nok mye til for at jeg ikke setter dette som årets spill i 2023. Alle andre spill som kommer ut it år har litt av en jobb for å få meg til å glemme dette spillet.

Må dog si det er temmelig merkelig å sitte med «årets spill» allerede i januar. Er ikke ofte det skjer. Men, her er vi.

¯\_(ツ)_/¯

Den Legendariske Gullflammebarten!
Pluss: Rå grafikk. Rå musikk. Rått alt!
Minus: Til tider litt for kaotisk for gamlingen som er meg.
TL;DR: «Hi-Fi RUSH kan fort ende opp å bli årets spill 2023. Heseblesende underholdning som griper deg fra første slag og gir ikke slipp før siste note er spilt. Kan faktisk ikke anbefale dette sterkere enn jeg gjør.»
NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.