Transkvinne trakassert under GDQ. Ingen er overrasket.

Transkvinne trakassert under GDQ. Ingen er overrasket.

På årets Summer Games Done Quick (GDQ) ble Zelda-spillet «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» for første gang spilt!  Spilleren var Orcastraw som kjørte en Any% av Zelda til Wii U, og brukte bare 45 minutter og 59 sekunder fra start til slutt. En fantastisk fremvisning. 

En ting man kan merke seg med videoen på Youtube, er at kommentarfeltet er skrudd av og at det er ca. 50/50 med positive og negative stemmer på den. Man tenker kanskje at det kan være fordi det skjedde noe under timen hun holdt på, eller at det er andre grunner som har med selve spillet å gjøre. (Du kan se hele videoen under)

Søppelgamere

Nei da, grunnen til de negative stemmene og mangel på kommentarfelt er at Orcastraw tilfeldigvis er en transkvinne. Dette er nok til å sende usikre, prepubertale spillere inn i en spiral av sinne over at man kun er født en av to kjønn, mann eller kvinne! Drit i hva all vitenskap sier om tema, i denne verden er det tydeligvis søppelgamere som bestemmer hva som er virkelighet eller ikke.

Derimot må jeg si at ingen av oss er overrasket lenger over hatet noen gamere klarer å lire av seg. Notch mente Pride var tull, og troll stoppet et spillevent for kvinner nå nylig… Og så var det hele det der Gamergate-pisset i 2014.

Ikke første transkvinne som får hat

Det største problemet er at GDQ bruker Twitch. Amazons strømmingstjeneste Twitch er ikke akkurat kjent for å ha verdens beste nettsamfunn, heller ikke YouTube. I fjor sommer nevnte en av speedrunnerne at de hadde en kjæreste som var trans, noe som førte til at Twitch-chatten kontinuerlig under resten av hans tidsluke inneholdt anti-trans galle. Dette skjer også om personen er skeiv eller rett og slett har en annen hudfarge enn hvit også.

I år var også en av annonsørene på GDQ en transkvinne, og fikk så mye hat på Twitter at hun nå har lukket kontoen fra å bli sett av folk som ikke blir fulgt av henne. Jeg ser det selv støtt og stadig, transpersoner blir angrepet over en lav sko bare for å være seg selv. Akkurat slik andre skeive blir angrepet bare for å være seg selv.

Man skulle tro at man i 2017 klarte å la folk få være hvem de er uten å måtte frykte verbale og fysiske angrep fra «småbarn» som ikke har bedre ting å gjøre med sine triste liv.

Tips til disse nissene: Hva andre gjør med sine liv har ingen innvirkning på deg i det hele tatt. Pass på dine egne saker.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.