Notch, skaperen av Minecraft, er en enorm dust (Del #1)

Notch, skaperen av Minecraft, er en enorm dust (Del #1)

La oss bare få det ut av verden: Notch, skaperen av Minecraft, er en enorm dust.

Markus Persson, også kjent som Notch på verdensveven, stjal ideen til Minecraft fra spillet Infiniminer skapt av Zach Barth, men tjente seg uansett søkkrik på spillet etter salget til Microsoft på svimlende 2,5 milliarder dollar. Hva har Notch gjort siden den gang? Ingenting relatert til å lage nye spill i hvert fall. Fyren er derimot en daglig bruker av Twitter, hvor han benytter tiden sin på å angripe, trakassere og ellers oppføre seg som en dust overfor andre mennesker.

Hva er det så denne gangen? Som mange vet er det Gay Pride denne måneden, som betyr at mange (for det meste) hvite heteroseksuelle menn lurer på hvordan de kan få det til å handle om dem.

Simpsons Pride
Illustrasjonsbilde av en heterofil mann under Gay Pride.

Her er en liten lærdom om noen ikke forstår konseptet med «pride». Det handler ikke om å være stolt av at man er homofil eller skeiv, det handler om være seg selv og tørre å uttrykke seg selv på tross av hvem man er. Rett og slett tørre å være den man er selv om man får hatefulle kommentarer slengt etter seg, eller har mindre rettigheter enn andre. Man er ikke stolt av å være homofil siden det er noe man ikke kan endre uansett. På samme måte som at man ikke kan være stolt av å være heterofil. Derimot kan man være stolt av at man klarer å stå på to bein i en verden hvor folk ønsker deg død, hvor du ikke har de samme rettighetene som heterofile, hvor man blir sett ned på daglig og generelt har det tøffere enn heterofile, kun basert på legning.

Når så en fyr som Notch, med sine millioner av følgere, da skriver dette på Twitter:

Original-kvitteren har blitt slettet (sjekk hvorfor på slutten).

er det med på å fortsette undertrykkelsen av homofile og skeive i hele verden. Å påstå at man må ha Heterosexual Pride Day som en motsats til at homofile har en måned hvor de viser verden «We’re here. We’re queer. Get used to it.» ved å slåss for likestilling, er tullball. Heterofile blir ikke undertrykt grunnet seksualitet. Det er ikke en greie og de fleste mennesker på jorden forstår dette. Å ønske en Heterosexual Pride Day i samme måned som Gay Pride er ene og alene på bakgrunn at man ønsker å undertrykke andre seksualiteter. Om heterofile en dag blir like mye undertrykt som andre, så skal jeg gå i toget for heterofile også!

Notch har derimot siden den flotte kvitteren over bestemt seg for å slette den, samt kvitre dette:

Eureka! Han påstår han endelig har forstått det! Jeg holder ikke pusten for at han ikke kommer med annet søppel i fremtiden, men det er jo et steg i riktig retning. Prøv å ikke ta ti steg tilbake nå, Notch.

Fun fact: Hva gjorde Notch etter at han stoppet å lage spill? Ble en gigantisk rasstapp på Twitter. Hva gjorde skaperen av Katamari Damacy etter at han stoppet å lage kule spill? Begynte å lage kule lekeplasser.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.