Betalte mods til Skyrim på konsoll?

Betalte mods til Skyrim på konsoll?

Denne artikkelen ble originalt postet på Gamereactor.no av meg 26. april 2015, etter at Bethesda og Valve kunngjorde betalte modifikasjoner til Skyrim på Steam. Med tanke på at Bethesda kunngjorde betalte modifikasjoner på konsoll på E3 i år, tenkte jeg det var passende å legge den opp på nytt.


Modifikasjoner er en ting folk lager fordi det er gøy, og som veldig ofte gjør at spillene varer lengre enn de ville gjort uten mods. Det er også noe man aldri har tatt betalt for før, så det at man nå risikerer å måtte betale gjør at folk blir ukomfortable med situasjonen, som også er forståelig.

Derimot er det latterlige at griningen om dette går på at man faktisk må betale penger for disse modifikasjonen som mange utviklere har brukt hundrevis, om ikke tusenvis av timer på å utvikle. I stedet for å grine over de faktiske problemene som ligger bak dette valget.

  • Modutviklerne får kun 25 % av det en mod selges for. 45 % går til Bethesda og 30 % går til Valve. Det er helt latterlig skeiv fordeling. Om noe, burde 45 % gå til modutvikleren, 30 % til Bethesda og 25 % til Valve.
  • Modutviklerne ser ikke en krone før de har tjent opp ca. 777 kroner. Valve og Bethesda får penger fra det første salget.
  • Kritikken burde også rettes til Bethesda og Valve på grunnlag av at de fraskriver seg ethvert ansvar om en mod ikke fungerer. Du har 24 timer på å finne ut om den fungerer, og om den stopper å fungere, vil du ikke kunne få pengene tilbake. Du sitter med en ubrukelig mod, og har skjegget fult av postkasser.
  • Dette kan være med på å gjøre at utviklere gjør mindre jobb med sine egne spill. Vi har lenge slitt med at spill lanseres med mange programlus, og dette kan være med på å gjøre denne situasjonen enda verre. Hvorfor fikse ting selv, når modutviklere kan gjøre det for deg, og samtidig ta betalt for sine uoffisielle fikser som spillutviklerne også tjener penger på?
  • Hva gjør man med gratismods som krever mods som koster penger, eller omvendt? Hva med modutviklere som stjeler fra gratismods for så å selge dem? Det er så utrolig mye som kan gå galt her, og som kommer til å ødelegge økosystemet til utviklerne.
  • De som lagde mods gjorde det fordi det var gøy, som jeg skrev lengre opp. Dette vil gjøre at folk som kun tenker på profitt vil begynne å ta del i modsamfunnet. De vil ikke dele med andre modutviklere, eller hjelpe dem, fordi det gjør at de kan tjene mindre penger.
<em><figcaption id=Slik så det ut på Steam da Skyrim fikk betalte mods i 2015.» width=»287″ height=»226″> Slik så det ut på Steam da Skyrim fikk betalte mods i 2015.

Dette er bare noen av problemene dette bringer med seg. Derimot velger over 100 000 gamere å skrive under på en underskriftskampanje som så fint sier «Mods should be a free creation. Creations made by people who wish to add to the game so others can also enjoy said creation with the game». som oversatt betyr «VI VIL HA TING GRATIS!». Mange av disse er nok de samme idiotene som syns det er greit å betale hundrevis av kroner for en hatt i TF2, men som samtidig mener at å betale 50 kroner for en mod som legger til hundrevis av timer i spillet er å gå over streken.

«Gi oss donasjonsknapp!» skriker de. Slik at de fortsatt kan få disse modifikasjonene gratis, uten å betale en krone. For man må være utrolig naiv om man tror at noen av dem kommer til å donere penger til modutviklerne.

Det er mye grining nå, men det er nok glemt om ikke så alt forlenge.

Gamere er en forutsigbar gjeng.

Valve vet dette.

Bethesda vet dette.

Er bare synd de ikke forstår det selv.


Virker som om de tror gamere har glemt det som skjedde. Har dere det?

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.