Ooblets – Early Access

Ooblets – Early Access

Harvest Moon møter Pokémon møter Viva Pinata, med en dæsj av Animal Crossing. Ooblets er en dansefest for sjela!

Ooblets, ooblets, ooblets!

De siste ukene har jeg tilbrakt mer og mer tid i Badgetown, en søvnig liten kystby i Oob. Det er her jeg herjer rundt, når jeg da ikke er opptatt med å pimpe øya mi i Animal Crossing. Her har jeg en gård som jeg driver og pusser opp, og utenfor dyrker jeg diverse plantevekster – alt fra caroots til fartichokes (høhø) og så klart ooblets, da!

Ooblets er små Pokémon-lignende skapninger som er veldig glad i godteri, kos og dans. De er enten basert på planter, dyr eller maskiner og hver eneste jævla en av dem er så søte at jeg får hull i tennene bare av å se på dem.

Her ser vi oobletene Gubwee, Kingwa og Skuffalo.
Her ser vi oobletene Gubwee, Kingwa og Skuffalo.

Folk, ass…

Har du lest noe av det jeg har skrevet tidligere har du sikkert fått med deg at Ooblets har blitt nevnt både en og fem ganger. Jeg har venta på dette spillet lenge, for å sirre sånn. Det skulle egentlig komme ut i 2019, men ble utsatt da det trengte mer finpussing og finmekking. Og det hjalp nok ikke på utviklingsprosessen at utviklerne, et ektepar som går under navnet Glumberland, ble bombardert med titusenvis av trakasserende meldinger da de kunngjorde at de kom til å være Epic Game Store-eksklusive en stund. Det er så klart helt innafor å sende draps- og voldtektstrusler til spillutviklere fordi de vil *checks notes* ha litt økonomisk trygghet.

mission statement swear trek GIF
mission statement swear trek GIF

Men nå er i hvert fall spillet ute i early access på EGS og Xbox One. At det er i early access betyr at det er litt begrenset hva du kan gjøre i spillet, og at utviklerne fortsatt jobber med å fikse bugs og legge til nytt innhold. Så langt har ikke dette vært noe problem for min del. Jeg storkoser meg og føler ikke at jeg har en mangel på ting å ta meg til…ennå. Jeg ser for meg at jeg kommer til å ville ha mer å gjøre og flere steder å utforske – for øyeblikket er du bundet til tre områder: gården din, Badgetown og Mamoonia. Jeg kjenner litt på behovet for flere plasser å selge alle de rare tingene jeg plukker opp, for det er per nå bare noen få ting man faktisk kan selge. Og jeg trenger desperat flere gummies for å kjøpe meg nye hårsveiser og klær!

Gummies er da den lokale valutaen. I tillegg til disse får man wishies som man kan bruke i ønskebrønnen for å ønske seg ting. Jeg ønsker meg konsekvent flere ooblets. Gotta catch ’em all!

Hvorfor slåss når man kan danse?

Oobletsene er stjernene i spillet. Noe av målet med spillet er jo å fange alle sammen. Måten man fanger ooblets på er, som med alt annet i spillet, adorable og wholesome AF. Man må nemlig utfordre dem til en liten dansekonkurranse (gitt at man har den riktige godbiten med seg) og få dem til å danse mot en av sine egne ooblets.

Dansekampen gjennomføres ved at man spiller ut en rekke kort man får på hånden. Disse kortene representerer dansetrinn. Trinnene kan enten gi deg poeng, nye kort, hype eller beats, eller de kan stjele poeng fra motstanderene og gi dem debuffs som fluster, stun og ubrukelige kort. Hver ooblet har også sine helt egne signaturdansetrinn.

Hype gir deg høyere poengsum for dansetrinnene dine, beats er antall kort du kan spille ut per runde, fluster gir motstanderen færre poeng per dansetrinn og stun gjør at de ikke kan spille ut noen kort overhodet. Dansekampen er over når en av dere når en gitt poengsum. Taperen får en klapp på skuldra for god innsats, og må så bæsje ut et frø til deg som du kan plante på gården din og gro en klone av den overvunnede oobleten. Denne oobleten er nå din og du kan gjøre som du vil med den. Gi den nytt navn (jeg har hele gjengen fra It’s Always Sunny in Philadelphia i mitt oobletourage), gi den accessories, tving den til å jobbe på gården din eller stapp den i en maskin hvor den må bearbeide plantene du dyrker på gården din til enten pulver eller væske…

Alle disse maskinene drives av ooblet-kraft

Gimme that happy-go-juice

Når du ikke er ute og fanger ooblets kan du skaffe deg venner, pusse opp gårdshuset ditt og hjelpe ordfører Tinstle med ymse oppgaver – alt fra å plukke opp og resirkulere mystiske søppeltønner, til å bygge klubbhus til de forskjellige oobletklubbene (Jeg er så klart med i Frunbuns) og få i gang Oobnettet. Alt du hjelper Tinstle med sørger for at Badgetown ikke blir jevnet med jorden av Ooblet High Council… tror jeg. Ærlig talt så er jeg ikke helt sikker på hvorfor jeg gjør de tingene jeg gjør. Alt jeg vet er at de gjør Tinstle glad og da får jeg en klapp på skuldra og hjernen min får litt happy-go-juice. I tillegg blir jeg belønnet med gummies, wishies og nifty små merker. Gotta collect all the things!

Har jeg nevnt hvor søtt alt er?! Dette må jo være hva man egentlig mener med eye candy! Fra de pastellfargede omgivelsene, til de koselige butikkene, til de sjarmerende menneskene som bor i byen og måten de snakker på til den behagelige og fengende musikken – og de altfor skjønne oobletsene serr hjertet mitt takler det ikke herregud- det er ikke en fordømt ting jeg ikke digger ved dette spillet.

Med andre ord, jeg gleder meg til å se hva Glumberland-folka får til i løpet av early access-perioden. Og jeg er megaspent på hvordan spillet blir til slutt. Jeg trenger mer. Bare injiser denne glukose-sirupen rett inn i årene mine, pls.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.

Det teisteste i verden er at man er pålagt å informere om bruken av informasjonskapsler. Ja, som 99.998 % av internett, bruker vi det også.