Outriders demo

Outriders demo

Hallo? Hvilket år er det? Er det 1995? Det må det være, for vi har nettopp spilt oss gjennom en demo!

Det har altså, i det Herrens år 2021, blitt sluppet en demo – ikke en early access, ikke en betaversjon, en faktisk bona fide demo. Det er People Can Fly som har sluppet den, og spillet det er snakk om er Outriders. For de av dere som er fan av skytespill i tredjeperson burde People Can Fly ringe en liten bjelle – de har nemlig laget Gears of War og det megagøyale Bulletstorm!

En tydelig arv

Arven fra Gears of War og Bulletstorm er absolutt tilstede i Outriders-demoen, i alt fra de altfor-tøffe-i-trynet-soldatene til kampsystemet til fokuset på å ha en aggressiv spillestil. I motsetning til Bulletstorm har ikke People Can Fly Rick Remender (Low, Black Science) med på laget denne gangen. De har nemlig valgt Joshua Rubin ( AssCreed 2, Destiny) som lead writer. PCF har uttrykt at de vil vise at de kan lage en dystrere og mer voksen historie enn i Bulletstorm.

And boiiiii do they!

En demo som går fra 0 til helvete på 2,3 sekunder

Det lille vi får oppleve i demoen, som omfatter prologen og «første kapittel», er faen så dystert. Jeg digger det! Kort fortalt: Jorda har gått til helvete (big surprise), deler av menneskeheten har flyktet derfra ombord på to romskip, det ene romskipet sprenges før det i det hele tatt forlater atmosfæren, og det andre kommer seg frem til destinasjonen så vidt det er. Men når de lander oppdager de fort at planeten de har valgt seg ut, Enoch, kanskje ikke er så vennlig som først antatt. En storm ankommer og alt går til helvete. Vår helt blir hardt skadd og dyttes inn i en cryo-pod. Når hun våkner (du kan velge hva du vil spille som) har det gått 31 år og ting har om mulig gått enda mer til helvete. Det frodige paradiset vi forlot, har blitt forvandlet til en Rage/Mad Max-aktig krigssone.

Nå er det opp til deg som den siste gjenlevende Outrideren (litt som en Pathfinder i Mass Effect Andromeda) å redde den siste resten av menneskeheten. Dette gjør man ved å løpe fra dekke til dekke og plaffe ned alle fiender som i Gears of War, eller føkke dem opp med diverse krefter som i MEA eller Destiny. Og gjøre oppdrag og redde folk og sånne greier, så klart. Og det er så gøy! Demoen sluttet altfor tidlig, spør du meg.

Hvilken klasse havner du i?

Man kan velge mellom fire klasser i Outriders – Devastator, Pyromancer, Technomancer og Trickster. Jeg valgte så klart en Devastator. Det er nemlig det nærmeste man kommer en titan i Destiny! I tillegg til et veritabelt arsenal med våpen, har jeg (så langt) tre ferdigheter til rådighet: Hulk smash, Look I’m The Thing Now og Meteor Man. Som Devastator belønnes man for å spille aggressivt. Man healer også ved at man ikke overholder 1-meters regelen overfor fiender som dør.

Jeg fikk plukket med meg litt gøyalt loot i løpet av de få timene jeg spilte. Jeg gleder meg til å se hva annet jeg kan få tak i. Og hva jeg kan mekke med alle ressursene jeg har samlet. Forhåpentligvis dukker det opp et våpen med en motorsag festet på etter hvert.

People Can Fly har ymtet frempå om at historien i spillet kan sammenlignes med Heart of Darkness og Apocalypse Now. Jeg er veldig spent på å se hva faen som skjer fremover!

Så langt har dette vært en veldig lovende demo, så det blir nok et kjøp når spillet kommer ut den 1. april. Jeg digger karakteren min, og gleder meg til å se hva slags trøbbel vi kommer til å havne i, og denge oss ut av. Og ikke minst, hvor badass kan en Devastator egentlig bli?

Og det beste med spillet? Det er co-op! Ta med deg to venner and go fuck shit up!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.