Bugsnax

Bugsnax

Suzanne har tatt turen til øya Snaktooth for å finne ut av hva i all verden Bugsnax egentlig er. Sannheten kommer til å sjokkere deg!

For det første er Bugnsax et eventyrspill utviklet av Young Horses, best kjent for det noe spesielle spillet Octodad. Spillet ble kunngjort i juni i fjor og sluppet i november. For det andre er bugsnax half bug, half snack, 100% delicious.

Uten bugsnax og drikke…

I spillet inntar du rollen som en avdanket og vanæret journalist som blir invitert til øya Snaktooth av den notoriske utforskeren Elizabert Megafig, Hun hevder å ha funnet en ny dyreart, nemlig Bugsnax. Du tar turen, og etter en brutal krasjlanding, finner du ut at Elizabert og kjæresten Eggabell har forsvunnet og ekspedisjonen har falt i staver. Den eneste som fortsatt er å finne i ekspedisjonsbasen er den selvutnevnte ordføreren Filbo – en velmenende liten grumpus som kanskje ikke har verdens beste sosiale antenner. Han ber deg om hjelp til å gjenforene alle ekspedisjonsmedlemmene og finne Elizabert og Eggabell, hvis de fortsatt er i live. Men første må du skaffe noen Bugsnax til Filbo, for han er så sulten stakkars.

Når Filbo spiser bugsnaxene han har bedt om, som forøvrig virker sentient og kan si sitt eget navn a la Pokémon, forvandles deler av kroppen hans til bugsnax. Allerede her burde det lyse noe varsellamper om at det kanskje er noen bugsnax i mosen…

…duger grumpusen ikke

Og sånn går nu dagan. Du trasker hele øya rundt på jakt etter ekspedisjonsmedlemmene, og hver gang du finner en må du gjennom en serie med oppdrag – som regel fange X antall bugsnax – før de sier seg villige til å dra tilbake til basen. Det er himla kult å oppdage nye områder og nye bugsnax -Young Horses har virkelig lagt flid i designet her – og tenke ut måter å fange dem på, men dette er også spillets største svakhet. Det blir nemlig himla repetativt i lengden. Du kan bare fange så mange bugsnax på X antall forskjellige måter før det blir kjedelig. Jeg skippet sidequests (!) og fanget bare de bugsnaxene jeg absolutt måtte etter å ha spilt i et par timer timer.

Etter hvert som medlemmene returnerer, blir basen livligere og triveligere. Filbo prøver desperat å holde humøret og moralen oppe ved å arrangere fester. Men det viser seg ganske kjapt at dette er en meget dysfunksjonell gjeng som ikke har spesielt mye til overs for hverandre .Og som strengt tatt kanskje ikke burde vært med på en ekspedisjon av dette kaliberet.

Ikke bare fryd og gammen når alle er sammen

Gramble er sint på Wambus fordi han ikke har passet godt nok på Gramble sine bugsnax (han er en dyrevenn og nekter å spise dem). Wambus på sin side er i dårlig humør fordi han er en mislykket bonde og kona, Triffany, har gått fra ham. Wiggle prøver desperat å komponere sin neste megahit og greier ikke å holde fingrene unna kjæresten Grambles bugsnax. Eggabell har enorme mindreverdighetskomplekser ovenfor Elizabert og hiver seg på snax- og treningskjøret. Snorpy har sosial angst og er konspirasjonsteoretiker. Kjæresten hans, Chandlo, er en himbo. Og Floofty driver og utfører eksperimenter på de andre deltakerne, blant annet Eggabell, og er muligens en kannibal.

Fra høyre til venstre: Filbo, Beffica, Triffany, Wambus, Wiggle og Gramble

Det som gjør at Bugsnax greier å hevde seg er helt klart disse figurene, de interne konfliktene, dialogen, og ikke minst stemmeskuespillet . Grumpusene er tredimensjonale og fulle av feil og skavanker. Men uansett hvor irriterende de er kan man ikke unngå å bli litt glad i dem. Megabonus for koselig og uproblematisk skeiv representasjon!

The truth is out there

Livet på Snaktooth Island er et sabla rot. Og det blir bare verre når noen av grumpusene begynner å se syner og sprer frykt om monstre og dommedag.

Men er det bare syner, eller finnes det noe mer enn bare bugsnax på øya? Omtrent halvveis i spillet introduseres nemlig et skrekkelement, og den ellers så trivelige øya får litt Lost og The Thing-vibber. Hvis Timur Bekmambetov kan lage skrekkfilm av Animal Crossing, kan definititvt John Carpenter eller David Cronenberg lage skrekkfilm av Bugsnax, for å sirre sånn.

For hva ER egentlig bugsnax? Sannheten kommer til å sjokkere deg, men jeg tror det er bedre om du finner ut av det selv.

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.