Spillprisen 2021

Spillprisen 2021

På lørdag gikk Spillprisen 2021 av stabelen på Eldorado Esport. En pressejury og en fagjury hadde æren av å dele ut en rekke priser til fjorårets beste norske spill. Hvem var nominert? Hvem vant? Og hvorfor beæret ikke bartefransene i Spillbart prisutdelingen med sitt nærvær?

Det var rett og slett fordi vi hadde andre planer den dagen. Men neste år blir det forhåpentligvis både barting og fransing på Spillprisen! Hvem vet, kanskje det blir som jurymedlemmer? Men, videre til det viktigste! (Og ja, vi vet vi er litt sent ute, men to av tre bartefranser sliter med langtidsbivirkninger etter en liten tango med covid-19. Det er et under at jeg greier å hamre løs på tastaturet uten å sovne av utmattelse etter første avsnitt).

Årets spill

De som har hørt meg rable om løst og fast i DoubleJump-podcasten vet at jeg kom med et par spådommer om hvem som kom til å vinne hvilke priser på Spillprisen 2021, blant annet Årets Spill. Her var jeg sikker på at Krillbite sitt Sunlight ville stikke av med prisen, men der tok jeg grundig feil! Det var nemlig rytmespillet Klang 2 fra enmannsstudioet Tinimations som ble kåret til årets spill! Klang 2 stakk også av med prisen for Årets Spill – liten skjerm.

Best moro for alle

Her traff jeg faktisk blink på første forsøk! Jeg trodde det artige Bonkies fra Studio Gauntlet kom til å stikke av med prisen, og det gjorde det jammen meg også! Studio Gauntlet fikk også med seg hjem prisen for Beste spilldesign.

Beste visuelle uttrykk

Prisen for beste visuelle uttrykk gikk til det nydelige og maleriske Sunlight fra Krillbite (som du kan lese mer om her). Spillet vant også pris for Beste lyd, som jeg trodde kom til å gå til Klang 2, men når man tenker over at musikken er er spilt inn i erkebispegården i Trondheim av Kammerkoret Aurum, så er det kanskje ikke så overraskende likevel.

Beste teknologi

Det var strategispillet Dwarfheim fra Pineleaf Studio som vant prisen for beste teknologi. Et lite plaster på såret etter at Pineleaf dessverre gikk konkurs tidligere i år. Spillbransjen kan være brutall, ass!

Gratulerer til alle vinnerene! Vi gleder oss veldig til å se hvilke norske spill 2022 bringer. Kanskje et episk spill som endelig setter lille Norge på spillkartet?

Nedenfor finner du spillene som var nominert, men som dessverre ikke nådde helt opp i en veldig tøff konkurranse.

Northern Journey (Slid Studio), Rob Riches (Megapop), Flåklypa Grand Prix (Ravn Studio), Forgotten Spirits (Studio Frostbit), Elevator (UpDown Games), God Damn the Garden (Aglevik Games).

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.