The Hyyyyyype™ 2023

The Hyyyyyype™ 2023

Første måned av 2023 er over, og redaksjonen har begynt å diskutere hva de gleder seg mest til i det nye spillåret. Så hver av oss har skrevet ned fire spill vi ser frem til og hvorfor. Flere av oss gledet seg til samme spill, men vi alle måtte velge forskjellige.

Atomic Heart
Vi gledet oss veldig til «Atomic Heart», men det har kommet frem at utviklerne får pengestøtte fra den russiske stat og fra russiske milliardærer som har sanksjoner mot seg. Vi i Spillbart ønsker ikke å gi spalteplass til spill og/eller utvikere som direkte, eller indirekte, tar imot penger fra Russland.

Om du ønsker å donere noen kroner for å hjelpe Ukraina, kan du lese denne artikkelen hos Forbes for en liste over offisielle donasjonssider eller gi til FNs egen Ukraine Humanitarian Fund.

Kims Hyyyyyype™-liste

 

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Final Fantasy XVI

 •  

  Nintendo

   

 •  

  12. mai 2023

   

 •  

  Action Adventure

   

 •  

  Nintendo Switch

   

Føler at jeg kanskje var en av de få folka i verden som var skeptisk til The Legend of Zelda: Breath of the Wild, helt til jeg spilte det. Jeg storkoste meg virkelig i de typ 100+ timene jeg har brukt i spillet. Startet med å spille det på Wii U i sin tid, og senere både på Switch og via emuleringer på PC. Da er det vel naturlig at jeg gleder meg til oppfølgeren? Om dette blir i nærheten av samme størrelse og spillfølelse tror jeg The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kan bli en av årets desidert beste spill!

Dog er det synd at Nintendo ikke har kommet ut med en kraftigere Switch. TV-en min er rett og slett for bra, og Switch-spill ser regelrett elendig ut grafisk sett på den. First world problems? Absolutt! Endrer dog ikke det faktum at jeg gleder meg som en unge til 12. mai!

 •  

  Square Enix

   

 •  

  22. juni 2023

   

 •  

  Action RPG

   

 •  

  PlayStation 5

   

Jeg har ventet lenge på et nytt Final Fantasy-spill i mainline-serien. Final Fantasy XV var ikke helt min greie, jeg ville ha noe som lignet mer på PlayStation-spillene på 90-tallet. Final Fantasy XVI ser ut til å bli et sånt spill. Riddere, rustninger, chocobos og summons. Yas, plz.

Det er kanskje ikke det spillet jeg gleder meg mest til, men om jeg skulle gå lei av noen av de andre, så kan jeg vel sette av noen timer til dette. Regner dog med at det vil ta en god del titalls timer å bli ferdig med det. Akkurat det Final Fantasy er kjent for.

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom lanseres om

00dager
00timer
00minutter
00sekunder

Final Fantasy XVI lanseres om

00dager
00timer
00minutter
00sekunder

Star Trek: Resurgence

 •  

  Dramatic Labs

   

 •  

  April 2023

   

 •  

  Eventyr

   

 •  

  PC, PlayStation 5/4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch

   

To boldly go where no man has gone before. Har egentlig aldri forstått at det ikke finnes utrolig mange flere spill satt i Star Trek-universet som har historiefortelling og et godt plott som hovedfokus. Det jeg vil ha er basically et episodebasert Star Trek-spill hvor jeg er kaptain på et Federation-romskip og utforsker galaksen. I stedet har vi hatt strategispill, skytespill og mobilspill. Det var noen point and click-spill og eventyrspill på 80- og 90-tallet, men ellers ikke så mye.

Star Trek-universet er jo perfekt til et spill som det Star Trek: Resurgence ser ut til å bli. Det fokuserer på en historie som er drevet av valgene man tar. Er kanskje ikke det meste spennende spillet som kommer i år, men jeg er en Trekkie, så jeg er veldig gira!

Starfield

 •  

  Bethesda Game Studios

   

 •  

  TBA 2023

   

 •  

  Action RPG

   

 •  

  PC, Xbox Series X/S

   

Starfield er nok på mange folks lister, i hvert fall de med PC og/eller Xbox. Etter at Microsoft kjøpte opp Bethesda Softworks er ikke Starfield å finne på Sonys konsoller.

Vi vet egentlig ikke så veldig mye om spillet, men jeg liker å tenke på det som Elder Scrolls, eller Fallout, i verdensrommet. De sier at det er over 100 solsystem og 1000 planeter å besøke, som alle kan utforskes. Blir spennende å se om det faktisk er noe å gjøre på disse 1000 planetene, eller om planetene føles bitte bitte små.

Dette er vel også No Man’s Sky med budsjettet til ett AAA-studio. Så blir spennende å se hva dette ender med å bli, og om det vil leve like lenge som Skyrim har gjort siden lanseringen i 2011 (yiiiikes).


Suzannes Hypometer™

 

Oxenfree II:
Lost Signals

Star Wars Jedi: Survivor

 •  

  Night School Studio

   

 •  

  TBA 2023

   

 •  

  Eventyr

   

 •  

  PC, Nintendo Switch

   

Oxenfree er et av de indiespillene som tilsynelatende handler om overflatiske tenåringsgreier (host Life is Strange host), men som ender opp med å handle om død, sorg, bearbeiding av traumer og dyp usikkerhet over fremtiden. Og så klart overnaturlige fenomener og tidssløyfer og hvordan valgene du tar påvirker fremtiden, men også fortiden din. Det er et spill som fester seg i hjernebarken din og blir der.

Jeg ble så klart megahyped da Oxenfree: Lost Signals ble kunngjort og gledet meg til det i hele 2022, men så ble det utsatt til 2023. Det har foreløpig ingen lanseringsdato, men jeg krysser alt jeg har av fingre og tær for at det faktisk kommer ut i år. Jeg er klar for å bli mindfucked all over again!

Lost Signals foregår fem år etter Oxenfree og Riley drar tilbake til øya hvor alt skjedde. Og mer enn det trenger jeg ikke å vite.

 •  

  Respawn Entertainment

   

 •  

  28. april 2023

   

 •  

  Action eventyr

   

 •  

  PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

   

Jeg må jo så klart glede meg til et ordentlig storspill også, ellers er jeg ikke en ekte gamer! I år faller valget på Star Wars Jedi: Survivor, oppfølgeren til Star Wars Jedi: Fallen Order. I Survivor får vi et gjensyn med Cal Kestis, og får igjen sjansen til å svinge rundt med lyssabelen og force-choke bad boiis.

Spillet er satt fem år etter første spillet, og galaksen har gått enda litt mer til helvete siden sist. Godeste Cal & Co må gjøre alt de kan for å overleve, og det involverer nok å sprenge en haug med ting, løse puzzles, utforske planeter og knerte hundrevis av fiender på stadig mer kreative måter. Forhåpentligvis møter vi også på en søt liten robot og romvesener som er mer sexy enn de burde være. Jeg gleder meg!

Star Wars Jedi: Survivor lanseres om

00dager
00timer
00minutter
00sekunder

The plucky squire

 •  

  All Possible Futures

   

 •  

  TBA 2023

   

 •  

  Eventyr, plattform

   

 •  

  PC, Nintendo Switch, Xbox Series X, PS5

   

The Plucky Squire handler om en liten gjeng eventyrfigurer som oppdager at det finnes en tredimensjonal verden utenfor eventyrboka de bor i. Når skurken i eventyret kaster dem ut av boka og inn i denne nye verdenen, må de løse puzzles og bekjempe fiender for å komme seg tilbake og redde vennene sine fra skurkens klør.

Jeg har sett nøyaktig 10 sekunder med gameplay fra dette spillet og det var alt jeg trengte. Det ser megasøtt ut og premisset virker spennende og gøyalt. Jeg har store forhåpninger!

Thirsty Suitors

 •  

  Outerloop Games

   

 •  

  TBA 2023

   

 •  

  Eventyr

   

 •  

  PlayStation 5, Xbox Series X, PC, Nintendo Switch

   

Cooking Mama møter Scott Pilgrim vs The World! I Thirsty Suitors spiller du Jala som må ta et oppgjør med alle eksene sine, fikse ødelagte vennskap og imponere de kravstore foreldrene sine ved hjelp av overdådig slåssing, skateboarding og matlaging. Og det er så klart skeivt som faen. Sign me the fuck up!

Dette er spill som har potensiale til å blåse meg like hardt av banen som det The Artful Escape gjorde – stilen er fargerik og kul, musikken er banging og det handler like mye om å finne seg selv som å utføre de mest spektakulære komboene.


Odds Hypa, you’re pretty and I like ya™-liste

 

Destiny 2: Lightfall

 •  

  Bungie

   

 •  

  28. februar 2023

   

 •  

  FPSMMO

   

 •  

  PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One

   

Den 28. februar er det duket for det neste kapittelet og det 6. året i Destiny 2. Det er sært å tenke på i seg selv. Spillet har endret seg massevis siden det først kom ut og Ghaul ødela tårnet til menneskehetens siste by med The Red War. Historien har fått utfolde seg, innhold har kommet og gått, og det har vært en hel bråta med memes!

Spesielt dette siste året har det blitt lagt til mye kult i D2. Man kan nå lage våpen og velge akkurat de egenskapene man vil på dem. (Inkludert forbedrede utgaver man kan låse opp!) Nye kule Dungeons med massevis av lore. Gjallarhorn! Destiny har aldri vært et spill med lite innhold for å si det slik. Nå har Bungie også begynt å flikke på onboardingen, for nybegynnervennlig er ikke Destiny akkurat. Selv om det er utrolig gøy å løse problemer og finne ut hvordan spillet funker på egenhånd… Ja jeg ser nemlig på deg God of War: Ragnarøk! For eksempel har alt av “mods” – som lar deg utforske forskjellige spillestiler – blitt låst opp for alle. Med unntak av ekstra kraftige versjoner som man må finne i raids, da.

I Lightfall får vi også endelig loadouts i Destiny. Det har lenge vært mulig å bruke i DIM, men å ha en backup in-game er også kjekt. En ny subklasse dukker opp, kalt “Strand”. Denne skal ha et økt fokus på vertikalt gameplay, og introduserer en form for grapling hook. Spennende!

Akkurat nå er det økt sjanse for å få våpen man kan bygge selv også, så om du vurderer Destiny – hopp inn nå og se om det er noe for deg. Da kan du sikre deg noen skikkelig kraftige gønnere slik at du kan gå rett på med å spre ødeleggelse!

Destiny 2: Lightfall lanseres om

00dager
00timer
00minutter
00sekunder

Endless Dungeon

 •  

  Amplitude Studios

   

 •  

  18. mai 2023

   

 •  

  Tower defense

   

 •  

  PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

   

Endless Dungeon ble annonsert mot slutten av 2020. Det er et samarbeids-roguelite som kombinerer taktisk action og tower defence. Jeg har virkelig savnet et bra Tower Defence-spill å spille siden Warcraft 3 ble ødelagt og jeg ikke lenger kan spille det på den relativt nye laptopen min. ElementTD, ENFOs og mange mange fler er custom-kart jeg har brukt alt for mye tid i. Attpåtil så ser det kult ut!

Endless Dungeon lanseres om

00dager
00timer
00minutter
00sekunder

Romancelvania

 •  

  The Deep End Games

   

 •  

  TBA 2023

   

 •  

  Dating Sim

   

 •  

  PC

   

Jeg liker romantikk. Jeg liker Castlevania. Jeg liker hva enn som foregår på dette bildet veldig mye! Utviklerne beskriver det som en mørk komedie, vampyrdrama, sidescrollende action, og dating sim blandet sammen. Tydeligvis var det også noen som mistet spillpitchen i hornygryta på vei til jobben også fordi milde helvette her er det mye tørste ute og går!

Man spiller som en elskovssyk Dracula som, etter et århundre med å synes synd på seg selv etter å ha blitt dumpet, blir meldt på et monster-date-tv-program. Og ingen ringere enn døden selv er programlederen!

Da er det bare å utforske Transylvania på jakt etter det som kanskje blir din neste sjelefrende. Samtidig må du slåss deg gjennom en skare fiender! Kommer du til å finne noen som “biter” på kroken din, eller ender det bare opp med å suge? Det akter jeg å finne ut iallfall!

Payday 3

 •  

  Overkill Software / Starbreeze Studios

   

 •  

  TBA 2023

   

 •  

  FPS

   

 •  

  PC, PlayStation 4, Xbox Series S/X, Nintendo Switch, Linux

   

Apropos flerspillerspill som man kan kaste bort timesvis på! En av de bedre minnene fra den siste tiden min i Trøndelag var da vennegruppa plukka opp Payday 2 mer eller mindre ut av det blå. I lang tid var vi en svøpe av kriminalitet som stjal alt vi klarte slå klørne i. Selv om det var lenge siden har Payday 2 holdt koken, hvor det er et bibliotek av DLC som potensielt koster skjorta om man skal kjøpe alt. Derfor er det svært kjekt at vi nå får en liten “reset”. For ikke å snakke om forbedret grafikk og slikt. Jeg håper bare at de ikke skal satse på “Games as a Service” som så mange har prøvd seg (og feilet) på. Alt vi trenger er akkurat samme formel som toreren, bare med nye baner og skurker.


Kristians mega hype™-liste!

 

Eksamen

 •  

  Skolen

   

 •  

  17. februar 2023

   

 •  

  Eventyr, Puzzle, Soulslike

   

 •  

  PC

   

Kristian gleder seg mest til eksamen, så han har ingen spill på listen, dessverre. Lykke til Kristian! Detta klarer du!

Kristian er offisielt ferdig med eksamen om

00dager
00timer
00minutter
00sekunder
NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.