10 dager med karantene, 6 spill å bruke tiden sin på

10 dager med karantene, 6 spill å bruke tiden sin på

For meg er det nå dag 10 av karantene, og jeg flyr snart på veggene. I det minste har jeg spill å bedrive tiden med. Så her er en liste på seks spill jeg vingler mellom i disse korona-tider.


Doom Eternal

Helt siden den første remaken i 2016 har jeg gledet meg til oppfølgeren av dette heseblesende spillet fra Id Software. Doom Eternal er Doom (2016) pluss mye mer. Jeg blir nesten litt overveldet av alt man kan gjøre i spillet. Man kan spille i 5 minutter og så kommer det opp en dialog som forteller deg om noe nytt du kan gjøre. Alt fra challanges til puzzles.

Musikken er som alltid perfekt. Vet dog ikke om det er alderdom eller bare at jeg er sliten av å være i karantene, men jeg må ta meg en pause mellom oppdragene, fordi det blir litt mye i lengden. Som egentlig passer meg ganske bra, da kan jeg trekke ut spillet i flere dager, fremfor ett par.

Om du liker Doom en eller annen form, så vil du absolutt digge dette spillet. Med tanke på alle spillene som kommer ut i år, tviler jeg ikke på at dette kommer til å havne høyt oppe på listen over GOTY-spill for 2020.


Animal Crossing: New Horizon

Fra blod, innvoller, krutt og eksplosjoner i Doom Eternal til (enn så lenge) skyfri himmel, frisk luft og en øde øy. Animal Crossing: New Horizon er så koselig som du får det.

Øya mi heter Visnes og er paradiset jeg ikke visste jeg trengte i livet akkurat nå. Greit nok at sola utenfor vinduet her i leiligheten og skinner, men når jeg ikke kan gå ut, så får jeg gjøre det nest beste. Hva gjør man så i Animal Crossing? Vel, man løper rundt plukker frukt, fanger biller, fisker fisk og dekorerer både hus og seg selv.

Så kan man jo også dra på besøk til noen venner, eller få besøk. Som er perfekt nå når vi alle burde fokusere på social distancing i det virkelige liv.

Har du en Nintendo Switch er det absolutt ingen grunn i verden til at du ikke har Animal Crossing: New Horizon akkurat nå. Kjøp det!


Factorio

Factorio har fort klart å havne i topp 10 lista over de beste spillene jeg har spilt gjennom tidene. Det er den korte versjonen er at man skal bygge en fabrikk med mål om å sende opp en rakett.

Derimot er det veldig mye mer komplisert enn som så. Du starter enkelt på en planet hvor du må grave frem kobber, jern og kull, så må du automatisere det hele ved å sette opp dampmotorer som produserer strøm, som så gir strøm til gruveutstyret, som så sender råvarene på samlebånd ned til smeltverket, som så sender de nyproduserte jernplatene ned til en produksjonsstasjon for å produsere kretskort, tannhjul og andre småsaker man må ha for å til slutt produsere både vitenskapspakker, byggninger og ekstrautstyr du trenger for å til slutt sende opp en rakett.

Jeg har langt over 200 timer i spillet nå, og er ikke i nærheten av å sende opp en rakett. Vanskelighetsgraden går fort opp når du kommer forbi første del av spillet. Men det er jo dette som er gøy også! Bygge bygge bygge!

Er Factorio for alle? Eeeh, vet ikke. Suz likte det ikke i hvert fall. Odd likte det litt? Jeg digger det! Om du er nysgjerrig, ligger det en demo av spillet på Steam som lar deg prøve litt. Sterkt anbefalt om bygging høres gøy ut!


Diablo III

Sesong 20 startet nå nylig, og det er noe å bedrive tiden med på Nintendo Switch når jeg ikke er på øya mi. Den nye sesongen bringer nok en gang med seg transmogutstyr, portrettramme, nytt kjæledyr etc.

Hvorfor kommer jeg alltid tilbake til Diablo 3 når jeg har andre ARPG-spill som Path of Exile, Last Epoch, Wolcen, Shadows: Awakening og Warhammer: Chaosbane. Er vel kanskje det familære med det? Har jo spilt det siden lanseringen, gjennom godt og ondt, og selv om musikken er av og lyden er på 20 prosent så jeg så vidt hører spillet (ser på film samtidig), så ligger det litt i muskelminnet å spille det. Jeg løper gjennom spillets historidel fra A til Å uten å tenke noe særlig, og så begynner moroa når jeg er level 70.

Er vel også kunngjøringen av Diablo IV som har fått meg til å begynne å spille Diablo 3 igjen. Faen som jeg gleder meg til det spillet…


Arknights

Har noen venner som er hekta på Arknights, og jeg syns det så litt moro ut, så jeg lasta ned for å teste. Og ja, det er moro!

Spillet er F2P og finnes til iOS og Android. Jeg spiller det på Android, og da veldig ofte gjennom Android-emulatoren Nox til PC, som lar meg spille det mens jeg gjør andre ting på PCen.

Hva er så Arknights? Et tower defense spill med anime-karakterer og basebygging er vel den korte varianten. Må ærlig innrømme at jeg ikke har fulgt med på historien så mye, men gameplayet er gøy. Spillet virker simpelt, men har mye dybde når man først har satt seg inn i det.


Cities Skylines

Enda et byggespill? Yup. Det fine med spill som Cities Skylines og Factorio er at du slappe av, akkurat som man kan i Animal Crossing: New Horizon også. Cities Skylines spiller jeg med uendelig penger og spiller det for å se hvor fin by jeg kan lage uten restriksjoner og stresset med skatt og sinte beboere.

Det fine med spill som dette er at tiden flyr. Starter å spille kl 12 på formiddagen, og vips før du vet ordet av det er kl 3 om natta.


Det var seks spill jeg bruker tiden min på akkurat nå. Hvilke spill bruker du tiden din på nå når vi er i en pandemi?

Vil også anbefale deg å lese hva Odd og Suzanne holder på med!

NØKKELORD
Del den med venner og kjente!
Facebook
Tumblr
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Epost
Utskrift
Når vi først har deg her, hvorfor ikke lese en av våre andre artikler?
READ! CONSUME! OBEY!
©2024 Innholdet på Spillbart er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.